- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vor fi românii sprijiniți pentru plata facturilor la energie? Marcel Boloș: „Vrem să-i sprijinim cu adevărat pe cei care au nevoie”

20 Dec, 09:04 • Bumbeneci Diana
Marcel Boloș a făcut noi declarații despre sprijinul românilor în această perioadă dificilă. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că oamenii cu venituri mici trebuie să fie sprijiniți pentru plata facturilor la energie.
Vor fi românii sprijiniți pentru plata facturilor la energie? Marcel Boloș: „Vrem să-i sprijinim cu adevărat pe cei care au nevoie”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că ajutorul pentru plata facturilor la energie se va acorda ținând cont de veniturile membrilor care sunt înregistrați la locul de consum, notează ziare.com. Bugetul alocat acestui program este de un miliard de euro.

Românii cu facturi greu de plătit primesc sprijin de la Guvern

Oficialul a mai transmis în acest context că acei membri ai familiei care înregistrează venituri ridicate ce ar putea duce la creșterea venitului mediu calculat pe locul de consum trebuie să opereze modificările cuvenite, pentru ca aceia care locuiesc efectiv la acel loc de consum să poată beneficia de sprijin.

Ministrul Proiectelor Europene a dat explicații cu privire la situația familiilor care vor beneficia de ajutorul pentru plata facturilor la energie, acordat familiilor cu venituri mici.

Marcel Boloș a mai explicat și că pentru plata facturilor nu va fi oferit numerar, ci vor fi distribuite carduri sau cupoane fără valoare nominală, care au un cod de bare prin intermediul căruia se va verifica dacă persoana care încearcă să facă plata se află pe lista beneficiarilor.

Plata se va face cu trei documente: cuponul, actul de identitate al beneficiarului și factura emisă de către furnizorul de servicii de energie. Cât despre familiile care au membri care lucrează în străinătate, dar și-au păstrat domiciliul în România, ministrul a explicat că veniturile realizate în altă țară sunt raportate acolo, nu în România.

„Noi, în țară, ne raportăm doar la acele venituri care sunt realizate pe teritoriul României”, a afirmat Marcel Boloș luni seară, la România Tv.

Ai mai putea citi: Președintele portughez ajunge azi în România. Marcelo Rebelo de Sousa va avea un program special în țara noastră

Acesta a mai transmis că acei membri ai familiei care au domiciliul la un anumit loc de consum și ar putea duce la creșterea venitului mediu calculat, dar nu locuiesc efectiv acolo ”vor trebui să-și facă formalitățile ca să beneficieze de acest ajutor”.

„Corect este ca fiecare să ne facem aceste operări. Până în 30 iunie va fi prima tranșă, cea din luna februarie. Se pot face aceste operări, încă mai există timpul necesar până când emitem lista de beneficiari, pentru că în baza acestei liste de beneficiari cardul se emite pe loc de consum. (…) Noi vrem să sprijinim cu adevărat pe cei care au nevoie de acest ajutor”, a adăugat Marcel Boloș.

Ministrul a explicat că banii vor fi alocați în două tranșe – în lunile februarie și septembrie – iar sumele vor putea fi folosite nu toate odată, ci în mai multe luni, iar dacă rămâne rest, acesta poate fi utilizat până la epuizarea ajutorului.

Ai mai putea citi: Angajările la stat ar putea fi reluate! Guvernul urmează să ia o decizie radicală

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult