- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vortex polar în România. Temperaturile scad de la o zi la alta

14 Dec, 10:29 • Bumbeneci Diana
Vortex polar în România. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că un nou val de aer rece va fi prezent în mare parte a țării. Vremea se răcește considerabil.
Vortex polar în România. Temperaturile scad de la o zi la alta

Vortex polar în România. Jumătate din țară se află sub avertizări cod galben și cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, iar la altitudini mai mari deja ninge destul de puternic. De altfel, temperaturile încep să scadă dramatic din nou, cu diferențe de până la 10 grade de la o zi la alta. După 22 – 23 decembrie va intra un val de aer rece, dar pentru scurtă durată, apoi vor fi iar alternanțe termice, anunță ANM.

Vortex polar în România

Conform meteorologilor de la ANM, vor fi alternanțe rapide de la un interval la altul: când vom simți o încălzire, când vom avea parte de ninsori, iar vremea va fi din ce în ce mai instabilă în mare parte a țării.

Ploile vor continua și astăzi în vest, sud-vest, centru și nord, iar până la ora 12.00 este în vigoare o avertizare cod portocaliu. După-amiază, ploile se mută spre sud-vest și sud.

Vineri, ploi locale vor fi în sud și precipitații mixte în vest. În weekend, vor fi ploi, burniță, ploi slabe și fulguieli ușoare, a declarat meteorologul ANM Mihai Huștiu, la un post TV.

Vezi și: De câți ani vechime ai nevoie pentru a primi o pensie de 6.000 de lei

vortex polar în România
vortex polar în România

Conform meteorologului, în zilele următoare vor fi schimbări mari privind temperaturile. Dacă azi vremea va fi deosebit de caldă în sud-est, cu maxime cu 10 – 15 grade peste normalul perioadei, de vineri, se va resimți o răcire accentuată în toată țara. Maximele vor fi între 1 grad și cel mult 9 grade.

Răcirea va continua sâmbătă, cu maxime între -2 și 5 grade. Nopțile vor fi tot mai reci, cu valori între -7 grade și zero grade.

Începând de vineri, însă, precipitațiile se vor restrânge, doar în Banat vor fi ninsori slabe, iar în Oltenia și Dobrogea va fi lapoviță. Specialistul mai anunță că sunt așteptate și alternanțe termice vor fi și în următoarele două săptămâni Vor fi 3-4 zile cu vreme caldă, apoi va urma vreme rece.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult