- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vrei să călătorești în Grecia în această perioadă? MAE lansează o nouă avertizare din cauza unor greve extrem de mari

28 Apr, 22:47 • Bumbeneci Diana
MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia. Grevă în transportul terestru și maritim, pe 1 mai.
Vrei să călătorești în Grecia în această perioadă? MAE lansează o nouă avertizare din cauza unor greve extrem de mari

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia. Pe data de 1 mai va avea loc o grevă în transportul public terestru și maritim.

MAE lansează o alertă de călătorie pentru Grecia

MAE anunță cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că a fost anunțată o grevă de 24 ore, pentru transportul public terestru și maritim, care va avea loc la data de 1 mai 2023.

Conform informațiilor disponibile în acest moment, trenurile și trenurile suburbane (Proastiakos), precum și mijloacele de transport maritim (inclusiv feriboturile), nu vor circula timp de 24 de ore, între ora 00:01 și ora 23:59. Greva va afecta sute de mii de oameni, în condițiile în care Grecia este una dintre țările apreciate pentru vacanțe, datorită prețurilor extrem de accesibile atunci când vine vorba despre cazare și servicii turistice.

Circulația metroului ar putea fi, de asemenea, perturbată, iar autobuzele și troleibuzele vor circula între orele 9:00-21:00.

Vezi și: MAE: Alertă de călătorie pentru toți românii care trec granița în minivacanța de 1 mai

Grecia
Grecia

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să urmărească anunțurile autorităților locale, pentru a rămâne informați în legătură cu posibilele modificări de ultim moment, potrivit Mediafax.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență”, a mai anunțat Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul comunicatului oficial.

Vezi și: România bate recordul la prețurile pentru o vacanță de 1 Mai pe litoral. Ce prețuri sunt în Bulgaria sau Grecia

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult