- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vrei să plătești taxele și impozitele mai ușor online? Fiscul a publicat toți pașii

13 Jan, 10:37 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru românii care vor să scape de birocrație! Fiscul a publicat o broșură online din care contribuabilii învață cum și unde pot plăti taxele și impozitele.
Vrei să plătești taxele și impozitele mai ușor online? Fiscul a publicat toți pașii

Sunt vești bune pentru românii care vor să scape de datorii, dar mai ales de birocrație și de drumurile la instituțiile publice din România, mai ales în plină epidemie de gripă. Acum, pentru a scăpa de cozile interminabile, contribuabilii sunt îndrumați de Fisc cu ajutorul unei broșuri online atunci când au dificultăți la plata taxelor și impozitelor.

Fiscul îi învață pe români cum să plătească taxele online

„Cum și unde ne putem plăti obligațiile fiscale” este numele pentru broșura publicată pe portalul ANAF la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor. Aceasta poate fi accesată destul de ușor, pe site-ul instituției.

Ai mai putea citi și: Afacerile lui Gigi Becali, în pericol la început de 2023?! „Bani nu mai dau și vând ce vând, ca să scot banii”

Broșura „Cum și unde ne putem plăti obligațiile fiscale” listează și explică mijloacele prin care contribuabilii pot achita către ANAF impozitele, taxele, contribuțiile, precum și alte sume datorate bugetului general consolidat, respectiv:

• cu cardul bancar sau numerar, la casieriile Trezoreriei Statului;
• cu cardul bancar, prin intermediul platformelor Spațiu Privat Virtual și Ghișeul.ro;
• prin virament bancar;
• prin ordin de plată multiplu electronic;
• cu mandat poștal, prin intermediul oficiilor poștale.

De altfel, broșura conține și explicații suplimentare privind „numărul de evidență a plății”: de către cine și cum este utilizat, precum și în ce documente se regăsește sau cum poate fi solicitat. Acum, rămâne de văzut dacă aceste servicii vor putea fi accesate de mai mulți români, având în vedere că platforma se blochează destul de des, iar oamenii nu o pot accesa atunci când au nevoie. Cu toate acestea însă, autoritățile au anunțat că vor lucra la domeniile online, în așa fel încât serviciile să se îmbunătățească destul de rapid.

Te mai poate interesa: Din 15 ianuarie, pensionarii vor primi alte venituri! Raluca Turcan: „Crizele multiple din ultima perioadă au lăsat urme adânci”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult