- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vremea caldă salvează România de o criză energetică majoră. ”Depozitele de gaze sunt la 68%.” Vom trece peste iarna tropicală fără probleme

18 Jan, 11:27 • Cornel Ghimeșan
Se pare că există și o parte bună a încălzirii globale. Temperaturile extrem de ridicate din această iarnă au salvat România de amenințarea unei crize energetice majore. Rezerva de gaze este la 68%, mult peste orice estimare.
Vremea caldă salvează România de o criză energetică majoră. ”Depozitele de gaze sunt la 68%.” Vom trece peste iarna tropicală fără probleme

Cu toate că știm că temperaturile de afară sunt total anormale pentru această perioadă a anului, de această dată ne putem bucura de lipsa zăpezii. „Iarna tropicală” din acest an ne-a salvat de o potențială criză energetică. Contextul actual, al inveziei rusești în Ucraina, care a generat un dezechilibru major pe piața energetică, reprezenta un pericol pentru întreaga Europă în ceea ce privește rezerva de gaze.

Citește și: Ultima oră: Scandalul privind taxarea OMV continuă! România cere soluții de la Comisia Europeană

România stă foarte bine la acest capitol în momentul de față, rezervele de gaze sunt în prezent la 68%, cu mult peste orice estimare, conform  Ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acesta a declarat că România are înmagazinați 2,3 miliarde metri cubi de gaz.

„Depozitele de gaze sunt la două miliarde două sute treizeci (metri cubi – n.r.), sunt undeva la 68%. Sunt cu mult peste nivelul de golire care a fost prognozat”, a afirmat Virgil Popescu, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, la finalul vizitei făcute în județul Gorj.

În luna noiembrie a anului precedent, Virgil Popescu declara că în depozite sunt înmagazinați peste 3 miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce a reprezentat un record absolut, scrie News.ro. Ministrul liniștea populația, oferind adigurări că această iarnă nu va sta sub semnul problemelor în ceea ce privește asigurarea consumului de gaze în România nici pentru populație, nici pentru economie.

„Am depășit 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale în depozite! Record absolut!  Astăzi, 7 noiembrie, avem în depozite gaze naturale în procent de 97,75% – 3000,7 milioane metri cubi. Da, repet: NU vom avea probleme cu gazele în această iarnă. Populația și economia nu vor avea de suferit”, transmitea Virgil Popescu, în 7 noiembrie.

Iarnă blândă în România. Temperaturi de 21 de grade în mijlocul lui ianuarie

Iarna călduroasă ne salvează de criza energetică
Iarna călduroasă ne salvează de criza energetică

Spre bucuria tuturor, temperaturile se mențin, cel puțin momentan, ridicate. Vremea se încălzește notabil în Capitală în următoarele zile, temperaturile atingând chiar și 21 de grade Celsius, cu mult peste cele specifice datei, potrivit prognozei speciale a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, transmite Agerpres.ro. Totuși, în zonele de munte se pot strânge 50 de litri pe metru pătrat. În rest, se arată soarele, iar vântul are intensificări aproape peste tot.

Alte articole: Grecii vor putea controla energia din București. Enel va ajunge la o înțelegere cu PPC pentru 3 milioane de clienți

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult