- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vremea se răcește semnificativ în România! ANM anunță zonele unde revin ninsorile

15 Apr, 10:20 • Bumbeneci Diana
Temperaturile scad de la o zi la alta în plin sezon de primăvară. ANM anunță zonele în care ninsorile revin.
Vremea se răcește semnificativ în România! ANM anunță zonele unde revin ninsorile

Meteorologii

anunță că începând din mijlocul acestei săptămâni, observăm o scădere bruscă și puternică a temperaturilor în țara noastră, iar ninsorile reapar. Acest fenomen se datorează unui front atmosferic rece care se va extinde asupra României și va aduce cu el ploi, furtuni locale și intensificări ale vântului.

ANM anunță zonele unde revin ninsorile

De joi înainte, vremea va deveni neașteptat de rece pentru această perioadă, marcând un contrast pronunțat față de începutul săptămânii. Valorile maxime, care în prezent pot depăși 30 de grade în unele regiuni, nu vor mai atinge decât 10…15 grade Celsius, chiar și mai puțin în anumite zone.

În zonele montane, ploile vor evolua treptat către lapoviță și ninsoare, mai ales la altitudini peste 1200 de metri, dar există posibilitatea ca fulgii de zăpadă să se înregistreze sporadic și la altitudini mai joase, de până la 800 – 1000 de metri.

Temperaturile vor rămâne scăzute și în timpul weekendului, iar în unele regiuni, cum ar fi văile și depresiunile, minimele termice ar putea coborî sub punctul de îngheț.

Citește azi și: Meteo 15-20 aprilie. ANM anunță ce zone vor fi lovite de ploi săptămâna aceasta

ninsori
ninsori

De asemenea, este posibil ca un ciclon să influențeze România în timpul weekendului, provocând ploi abundente în anumite regiuni și ninsori în zonele montane.

La debutul săptămânii următoare, se preconizează o ușoară creștere a temperaturilor. Este probabil ca vremea capricioasă să persiste până la finalul lunii, conform informațiilor furnizate de meteoradar.ro.

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare din punct de vedere al vremii.

„De marți vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade.

Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est.

De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a mai spus directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult