- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zara, record de milioane de euro. Ce profit a reușit să facă grupul Inditex

26 Mar, 12:06 • Constantin Cristina
Grupul Inditex, proprietarul Zara a reușit să obțină un nivel record al profitului, anul trecut în România. Rezultatul este mult mai bun decât cel din timpul pandemiei.
Zara, record de milioane de euro. Ce profit a reușit să facă grupul Inditex

Grupul spaniol Inditex, unul dintre cei mai mari jucători din moda mondială, deține magazine, precum: Zara, Massimo Dutti, Berska, Pull&Bear etc. Anul trecut a înregistrat în România un profit brut, înainte de taxe, de 75 milioane de euro, cu 13,6% mai mare decât acum doi ani, în 2021 și mai mult decât dublu față de anul pandemiei, 2020, a precizat zf.ro.

Citește și: Zara traversează o criză enormă! Zeci de angajații protestează din cauza salariilor

Pe timpul pandemiei, magazinele au fost temporar închise, având în vedere restricțiile din acel timp, iar pe restul timpului au funcționat în continuare cu restricțiile aferente. Motiv pentru care oamenii au abordat cumpărăturile online, care au adus o cifră imensă vânzărilor, ținând cont de perioada de criză.

Zara
Zara

De asemenea, profitul înregistrat de grupul spaniol a întrecut chiar și anii din criza sanitară din 2018-2019, concluzionând că oamenii nu s-au oprit din cumpărături și că vor constant să fie în pas cu moda.

Investiție mare și rapidă la Zara

Amancio Ortega, omul care deține Zara, este nevoit să investească cât de repede se poate, miliarde de euro pe care le face pe de urma brandului de modă, altfel, o mare parte din bani îi va lua Grupul Inditex din Spania sub formă de impozit, a anunțat Bloomberg.

Săptămâna trecută, Inditex a anunţat că va împărţi acţionarilor dividende mai mari cu 29%, ceea ce-i aduce fondatorului în vârstă de 86 de ani aproape două miliarde de euro. Această sumă trebuie investită în decursul unui an, din cauza normelor juridice și fiscale care guvernează afacerile de familie, dacă nu, banii vor fi impozitați.

Ortengo are sub control 59% din Inditex, care până în prezent, omul de afaceri a investit nu mai puțin de 12 mld. de euro.

Alte articole: Zara, anunț groaznic pentru toți clienții! Îi va taxa în plus pe cei care fac asta cu produsele lor