- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zonele din București în care apartamentele au ajuns la prețuri record în 2024. Este bătaie pe aceste locuri

09 Apr, 18:59 • Bumbeneci Diana
Apartamentele din București sunt la mare căutare, iar în câteva zone din Capitală se raportează prețuri record. O nouă analiză scoate la iveală evoluții neașteptate ale sumelor cerute pentru locuințe.
Zonele din București în care apartamentele au ajuns la prețuri record în 2024. Este bătaie pe aceste locuri

În București, piața imobiliară a înregistrat o dezvoltare constantă, iar prețurile apartamentelor au cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. Această tendință a continuat și în primul trimestru al anului 2024, cu o serie de zone care s-au scumpit de la o lună la alta tot mai mult.

Apartamentele din București ajunse la un preț record

Conform Indexului Imobiliar ZF realizat împreună cu SVN România, în luna martie a anului 2024, prețul mediu al apartamentelor a ajuns la 107.500 euro, în creștere cu 0,6% față de luna precedentă și cu 4,1% față de aceeași perioadă a anului anterior. Printre zonele care au înregistrat o evoluție semnificativă se numără Olteniţei-Brâncoveanu, Moşilor-Ştefan cel Mare și Drumul Taberei.

Dintre cele 13 zone analizate, patru au înregistrat creșteri, iar trei au înregistrat scăderi față de luna februarie. În comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, opt zone au înregistrat creșteri, iar patru au înregistrat scăderi. Drumul Taberei se evidențiază prin creșterea sa cu peste 18%, în timp ce zona Crângași a înregistrat o scădere de 7,8%.

Ai putea citi: Detectoare de fum gratuite pentru români. Lista județelor în care vor fi instalate cu prioritate

Andrei Sârbu, CEO SVN România, a declarat că piața rezidențială a înregistrat o creștere în primul trimestru din 2024, cu un număr mai mare de tranzacții comparativ cu anul precedent și cu anul 2022, iar prețurile au înregistrat o creștere accentuată. Prețul mediu pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi în luna martie 2024 a fost de 1.799 euro/metru pătrat, iar prețul mediu solicitat pentru un apartament nou a fost de 1.824 euro/metru pătrat.

Acest lucru reprezintă o creștere de 15% față de luna martie a anului anterior și o creștere de 4% față de luna februarie 2024. Pentru apartamentele vechi, prețul cerut a fost de 1.771 euro/metru pătrat, cu o creștere de 10% față de luna martie 2023 și o creștere de 2% față de luna februarie 2024.

„Piaţa rezidenţială a înregistrat o creş­tere în primul trimestru din 2024, cu mai multe tranzacţii nu doar comparativ cu anul anterior cât şi faţă de 2022, anul de referinţă pentru vânzările de locuinţe din România. Gradul de absorbţie al proiec­telor nou fina­li­zate este mai ridicat şi inclusiv vânzătorii de locuinţe din piaţa secundară îşi găsesc cumpărători mai facil.

Implicit, preţurile înregistrează o creştere mai accentuată, într-un context în care, majorările salariale depăşesc net, în continuare, creşterile de preţuri din piaţa rezidenţială, existând toate premisele pentru o evoluţie mai semni­ficativă a preţurilor în acest an.“, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN România.

Citește și: Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor. „Un nou proiect de lege depus”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult