- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zonele din Capitală unde găsești cele mai ieftine chirii. Care sunt cartierele fruntașe

23 Mar, 16:26 • Cornel Ghimeșan
În ultima perioadă, prețul chiriilor în România au explodat, însă cei care sunt în căutarea unei locuințe pot găsi și oferte destul de acceptabile, asta dacă cercetează puțin piața.
Zonele din Capitală unde găsești cele mai ieftine chirii. Care sunt cartierele fruntașe

Zonele din Capitală unde găsești cele mai ieftine chirii. În Capitală, de exemplu, chiriile medii ale garsonierelor și apartamentelor aflate în zonele de nord sunt chiar și de 3 ori mai mari față de cele din sudul orașului, potrivit profit.ro.

Citește și Vin vremuri grele pentru chiriașii din București! Chiriile pentru apartamentele noi din Capitală au crescut cu până la 24% față de anul trecut

Zonele din Capitală unde găsești cele mai ieftine chirii

Diferențele cele mai mari sunt sesizabile în cazul apartamentelor cu patru camere. În cartierul Aviației, un apartament cu patru camere este cu peste 300% mai mare față de unul similar din Drumul Taberei.

Potrivit datelor colectate de imobiliare.net, cele mai scumpe chirii din București sunt în zonele Pipera, Aviației și  Floreasca, asta în timp ce la polul opus, cele mai accesibile chirii sunt în cartierele Berceni, Ghencea, Drumul Taberei și Giurgiului.

Totodată, cele mai mari chirii pentru o garsonieră în Capitală sunt în zona Pipera, unde prețul mediu ajunge la 425 euro lunar, urmată de cartierele Aviației (401 euro) și Floreasca (389 euro). La polul opus, cele mai accesibile chirii pentru o garsonieră sunt în sudul și vestul Bucureștiului. În zona Berceni, chiria lunară este de 292 euro, în Ghencea 280 euro, iar cel mai mic preț este în zona Brâncoveanu, cu 277 euro.

În ceea ce privește apartamentele cu 2 camere, cele mai scumpe chirii medii sunt tot în zona de nord a Bucureștiului, cartierele Primăverii și Herăstrău, 661 euro, respectiv 650 de euro. La polul opus, cele mai mici chirii sunt în sudul orașului, Berceni (368 euro), Rahova (360 euro), Ghencea (360 euro) și Giurgiului, unde chiria scade până la 348 de euro lunar.

Prețul chiriilor pentru un apartament cu 3 camere au explodat în luna martie. De exemplu, în zona Herăstrau (1.046 de euro) prețurile sunt de trei ori mai mari față de cele din zona Brâncoveanu. Urmează Floreasca (966 euro) și  Aviatorilor (944 euro), cu chirii de peste 900 de euro lunar. Cele mai accesibile locuințe cu 3 camere, de închiriat, sunt tot în sudul orașului, dar și în est. În Pantelimon și Fundeni, chiria este de aproximativ 440 euro lunar, în timp ce Brâncoveanu și Giurgiului sunt singurele zone unde chiriașii pot găsi locuințe cu mai puțin de 400 euro lunar (394 euro, respectiv 385 euro).

Cu toate acestea, diferențele cele mai mari de preț sunt vizibile în cazul chiriei pentru un apartament de 4 camere, cele din nordul Bucureștiului fiind de 3 ori mai mari decât cele din sud și vest. Ca să vă faceți o idee, cea mai scumpă zonă pentru a închiria o locuință cu 4 camere este Aviației, unde chiria medie lunară ajunge la 1.372 euro. În schimb, Titan (460 euro) și Drumul Taberei (454 euro) sunt în coada acestui clasament.

Citește și Românii renunță să-și mai cumpere case din cauza prețurilor exorbitante. Chiriile au devenit varianta cea mai bună

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult