- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

CNA a aprobat cererea de licenta a RCS&RDS pentru canalele Digi Sport

28 Apr, 14:34 • Redactia DailyBusiness
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marti, solicitarea RCS&RDS pentru licenta canalelor de sport Digi Sport 1, 2, 3 si 4 pentru care reprezentantii companiei au achizitionat deja drepturile de difuzare a campionatelor de fotbal ale Spaniei si Germaniei, relateaza NewsIn.
CNA a aprobat cererea de licenta a RCS&RDS pentru canalele Digi Sport

„Ne propunem prin aceste canale o abordare diferita fata de celelalte canale de sport. Ne vom axa, in general, pe un continut bazat pe competitii sportive, si nu pe comentarii si talk show-uri. Dorim sa promovam si alte sporturi, precum atletism, gimnastica, lupte libere, la care echipele romanesti au avut rezultate spectaculoase si sa formam publicul in acest sens”, a declarat presedintele RCS&RDS, Alexandru Oprea.

Potrivit reprezentantilor RCS&RDS, compania a achizitionat deja contracte de difuzare pentru campionatul de fotbal al Spaniei, pentru trei ani, si pentru campionatul Germaniei, de la Eurosport, pentru un an, cu posibilitatea de prelungire.

RCS&RDS isi propune sa negocieze cu reprezentantii trustului Intact pentru a putea difuza pe Digi Sport meciurile din campionatul Romaniei care nu incap in grila de programe a GSP. Potrivit presedintelui companiei RCS&RDS, aceasta va continua colaborarea cu Intact, deoarece „nu este vorba de niciun conflict”.

Presa a speculat in ultima perioada pe tema unei relatii conflictuale in consortiul Intact- RCS&RDS, bazate pe presupusa intentie a operatorului telecom de a renunta la colaborarea cu Intact si de a rupe contractul cu FRF pentru difuzarea meciurilor din Liga 1.

Pentru noile canale de sport nu a fost inca definitivata o grila de programe, iar reprezentantii RCS&RDS nu au stabilit inca o data la care cele patru posturi vor incepe sa emita, deoarece sunt inca in curs de achizitionare a drepturilor de difuzare pentru alte competitii sportive.

Pentru inceput, meciurile din campionatele Spaniei si Germaniei vor fi difuzate in weekend. La inceput, fotbalul va reprezenta aproximativ 70% dn grila de programe, insa pe viitor compania isi propune ca celelalte sporturi sa depaseasca 50% din grila.

Drepturile de difuzare pentru campionatul Germaniei au fost achizitionate de RCS&RDS de la Eurosport pentru Ungaria si Romania, deoarece compania intentioneaza sa deschida un post de sport si in Ungaria.

Reprezentantii RCS&RDS au declarat in fata membrilor CNA ca vor sa infiinteze patru canale sportive, deoarece uneori au loc mai multe competitii in acelasi timp si vor sa faca posibil pentru public sa aleaga competitia pe care vor sa o vada.

Canalele Digi Sport vor fi difuzate si in alte retele de cablu, in masura in care cei de la RCS&RDS vor primi oferte.

„La inceput va fi greu. Ne asumam ca anumite portiuni din grila sa nu produca profit”, a adaugat Alexandru Oprea.

Intrebati de membrii CNA daca se pune problema unor relatii tensionate cu trustul Intact, reprezentantii RCS&RDS au declarat ca sunt inca parteneri de consortiu, iar noile canale de sport reprezinta o investitie proprie a companie si au nicio legatura cu colaborarea pe care o au cu trustul Intact. Contractul RCS&RDS cu Intact va mai dura inca doi ani, iar Alexandru Oprea a declarat ca nu se stie inca daca aceasta colaborare va mai continua dupa expirarea contractului.