NEW MEDIA

Studio 20 deschide o nouă franciză în Cluj şi operează trei centre de videochat în România

15 octombrie 2015, ora 15:37   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
franciza_cluj.jpg
Cu a doua franciză deschisă în 2015, localizată în centrul Clujului, după cea deschisă la începutul acestui an în Bucureşti, Studio 20 ajunge la trei centre de videochat glamour în România.

”Studio 20, afacerea pilot deschisă la 1 ianuarie 2014 a generat peste 900 de mii de euro anul trecut. Această informaţie a convins o serie de antreprenori că un business în videochat glamour este un important generator de profit dacă este gestionat aşa cum trebuie”, declară Robert Vanderty, managerul Studio 20.  

În prezent, studioul pilot deschis de Studio 20 lângă Gara de Nord din Bucureşti reuşeşte să se impună pe o piaţa concurenţială acerbă, unde româcele par a fi cele mai căutate modele.

„Din estimările noastre sunt mai mult de 100.000 de modele din România care lucrează pe cele mai mari site-uri de Live Cam din lume. Numai o mică parte dintre ele trăiesc un vis împlinit din punct de vedere financiar. Doar dacă beneficiază de training şi consiliere pentru a deveni la rândul lor nişte terapeuţi, pot spera la câştiguri de 3.000 – 10.000 de dolari pe lună ca model”, declară Robert Vanderty.  Studio 20 în Cluj după o investiţie de 100.000 de euro

Cu o investiţie care aparţine unor tineri softişti, franciza Studio 20 din Cluj a avut nevoie pentru deschidere de aproximativ 100.000 de euro.

"Este clar că atunci când am aplicat pentru caietul de franciză aveam o cu totul altă opinie despre acest domeniu. Vrem să generăm profit cu studioul nostru, vrem să avem o afacere din care să câştige toată lumea implicată. Pentru asta a fost nevoie de investiţii de peste 100.000 de euro, dar a fost nevoie şi de traineri pentru modele şi o echipă care să facă faţă provocărilor tehnice", declară Andrei M., coproprietar al francizei.

Studio-ul din Cluj este situat în strada Louis Pasteur şi are 300 mp. Aici pot lucra 20 de modele și o echipă de suport compusă din alte 6 persoane.

"Suplimentar, pentru trainingul modelelor angajate, pe lângă suportul colegilor de la Bucureşti, am ales traineri care se ocupă cu instruirea personalului de vânzări şi telesales din multinaţionalele prezente în Cluj. Intenţionăm să ne recuperăm investiţia până la finalul anului viitor, iar pe profit să intrăm mult mai repede", declară Florin B, cel de-al doilea asociat al Studio 20 Cluj.

Piaţa de videochat în România la 9 luni din 2015

Estimarea reprezentanţilor Studio 20 pentru 9 luni din 2015 este că piața a crescut cu 10-15% dar, cel mai important, dacă în 2014 aveam peste 90% din piață la negru, în 2015, ca urmare a controalelor ANAF și ale Parchetului General, peste 50% din încasări trec în legalitate. Asta se vede în creșterea încasărilor la bugetul de stat.

"Peste 100 de milioane de dolari sunt produși de industria de videochat din România și asta înseamnă 5-10 milioane de dolari în taxe și impozite în fiecare an", declară Robert Vanderty.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Alexandra a spus:
10/03/2017 12:36
Romancele au evoluat in toate domeniile asa ca nu este de mirare ca videochatul este o meserie .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 14:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter