- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Brașovul răstoarnă harta alegerilor în România. Românii NU se așteptau să iasă primar chiar el

10 Jun, 12:05 • Bumbeneci Diana
Surpriză de proporții la Brașov! Primarul Allen Coliban pierde, fără drept de apel, șansa către un nou mandat. Nimeni nu se aștepta să-i fie luat locul de un politician renumit.
Brașovul răstoarnă harta alegerilor în România. Românii NU se așteptau să iasă primar chiar el

Românii au mers duminică la urne pentru a alege primarii, președinții consiliilor județene, membrii consiliilor județene și consilierii locali din fiecare unitate administrativ-teritorială. Prezența la vot la nivel național a fost de 49,95% până la ora 22:00, conform datelor Biroului Electoral Central. Peste nouă milioane de cetățeni și-au exprimat votul. În prezent, Biroul Electoral Permanent centralizează datele, iar orașe precum Brașovul furnizează marile surprize care marchează ziua de 9 iunie pe scena politică.

Brașovul răstoarnă harta alegerilor din România

Cursa în orașul de la poalele Tâmpei este cu adevărat strânsă pentru Primăria Brașovului. Potrivit informațiilor de până la această oră, actualul primar, Allen Coliban – USR – este devansat de fostul primar al orașului, George Scripcaru, candidat comun PSD-PNL, cu o diferență de 4000 de voturi. Aceleași date arată că Adrian Veștea – PNL – câștigă detașat șefia Consiliului Județean Brașov, toate acesta fiind cifre la care nu se aștepta nimeni până la acest moment.

Municipiul Brașov
Municipiul Brașov

Vezi și: Vine factura de la alegerile europarlamentare! Moneda euro se prăbușește! Ce valoare are pe 10 iunie

Încă de la ora 8, George Scripcaru, candidat susţinut de coaliţia PSD-PNL, şi-a anunţat victoria la Primăria Braşov, în faţa contracandidatului său, Allen Coliban (USR), primarul în funcţie.

Primarul încă în funcţie al municipiului Braşov, Allen Coliban (USR), a declarat că, după numărarea buletinelor în 48 la sută dintre secţiile de votare, este în urma contracandidatului său, George Scripcaru, (PSD-PNL), cu două procente, reprezentând aproximativ 1.000 de voturi și că încă așteaptă un rezultat final.

„A fost o zi lungă, urmează o noapte şi mai lungă, pentru că e o luptă strânsă pe care o ducem. Avem undeva la 48 la sută de secţii numărate, e o diferenţă pe la vreo două procente, adică undeva la 1.000 de voturi, pe care trebuie să o recuperăm. Vom număra până la ultimul vot şi ne păstrăm optimismul. Dimineaţă, în zori, vom ştii rezultatele, în momentul în care vor fi şi procesele verbale semnate. Deocamdată sunt informaţii care ne vin pe surse şi pe canale de whatsapp”, a declarat Coliban.

Citește și: Lista noilor primari ai României. Ei sunt edilii pentru următorii 4 ani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult