- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Candidează Mircea Geoană din partea PSD-PNL la alegerile prezidențiale din 2024? „Se poate şi fără ei”

08 Apr, 10:57 • Adrian Popovici
Mircea Mircea Geoană a vorbit recent despre cursa pentru Cotroceni și a explicat faptul că acum România se află într-o situație fără precedent în care marile forțe politice încă nu și-au anunțat candidații, asta deși mai sunt doar câteva luni până la alegerile prezidențiale.
Candidează Mircea Geoană din partea PSD-PNL la alegerile prezidențiale din 2024? „Se poate şi fără ei”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO a vorbit recent despre viața politică din România, dar și despre posibilitatea de a fi unul dintre candidații care se vor lupta pentru poziția de președinte al țării, susținut de alianța PSD-PNL, transmite News.ro.

După cum a explicat Mircea Geoană atunci când a fost întrebat dacă ar accepta să candideze la Cotroceni din partea coaliției de guvernare, nu este familiarizat cu negocierile dintre PSD și PNL și a făcut trimitere la situația similară din București, unde s-a anunțat un candidat comun, subliniind că acest lucru este problema liderilor din cele două partide.

„Nu ştiu, e problema dânşilor ce calcule îşi fac. Văd că anunţă candidaţi comuni, nu ştiu ce au făcut, ca şi la Bucureşti, candidaţi comuni – e problema dânşilor. Eu cred că pe români îi interesează mai puţin jocul politic, eu cred ei fac o greşeală încercând să dea sentimentul că vor să închidă jocul. Ăsta e sentimentul pe care eu ca cetăţean îl simt şi nu ca şef la NATO. Eu simt că ei parcă încearcă să blocheze jocul, să spună suntem noi şi doar noi şi numai noi şi fără noi nu se poate.

Se poate şi fără dânşii. Nu pot anticipa ce se decide după locale, probabil că trebuie să se hotărască şi dânşii. Niciodată în istoria post-decembristă nu am avut o situaţie în care cu cinci luni înainte de prezidenţiale să nu ştii candidaţii marilor partide din România”, a răspuns Mircea Geoană.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO

Citește și: Mircea Geoană, dezvăluiri despre boala care îi macină corpul: „În România am fost diagnosticat greșit de două ori!”

Este Mircea Geoană dispus să negocieze cu PSD și PNL?

Geoană a mai fost întrebat și dacă ar accepta să negocieze cu cei doi lideri ai alianței de guvernare pentru a-și asigura susținerea celor doi pentru o viitoare candidatură la Cotroceni. În acest context, Mircea Geoană a ținut să sublinieze că nu se află în conflict cu politicienii locali și că, în acest moment, nu este interesat să participe la jocuri politice.

„Nu am nicio fel de problemă cu nimeni, n-am nicio fel de chestiune, dar ştiu un singur lucru. Că treaba, aşa cum este organizată acum, nu mai este utilă pentru ţara noastră şi trebuie să facem un salt şi o transformare importantă a modului în care facem politică.

Cine este dispus să participe la acest efort sănătos, necesar, obligatoriu pentru România, este prietenul şi eventualul meu aliat. Dar doar pentru un joc politic, nu m-aş interesa de jocuri politice. Nu mă interesează nimic altceva decât interesul ţării, oamenii mei, ţara aceasta, respectul pentru România”, a adăugat Mircea Geoană.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu, declarații despre posibila candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențiale în 2024: „Să ne caute”