- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Candidează PSD și PNL împreună la toate alegerile din 2024? Mihai Tudose: „Alianţă politică poate însemna şi liste comune”

08 Apr, 11:48 • Adrian Popovici
Mihai Tudose a vorbit recent despre posibilitatea ca PSD și PNL să își continue alianța electorală și la alegerile parlamentare și cele prezidențiale. Acesta a explicat faptul că decizia de a continua parteneriatul cu liberalii va fi luată după alegerile din vară.
Candidează PSD și PNL împreună la toate alegerile din 2024? Mihai Tudose: „Alianţă politică poate însemna şi liste comune”

Mihai Tudose, unul dintre liderii social-democraților, a vorbit recent despre posibilitatea ca alianța PSD-PNL să depășească alegerile locale și pe cele europarlamentare. Astfel, acesta a explicat că un astfel de parteneriat depinde de votul din această vară și că ar putea fi duce la liste comune pentru parlamentare și chiar la un candidat comun pentru Cotroceni, transmite Antena 3 CNN.

După cum a explicat Mihai Tudose, un parteneriat cu PNL la toate alegerile din 2024 reprezintă o posibilitate, subliniind faptul că discuțiile despre candidații comuni pentru Parlament și Președinție ar urma să aibă loc după 9 iunie, data la care au loc alegerile locale și europarlamentare.

„Poate însemna şi candidat comun la Preşedinţie. Toate discuţiile vor avea loc după data de 9 iunie. Toţi ne-am făcut calcule pentru toate eventualităţile, dar vedem în ce scenariu ne încadrăm”, a explicat Mihai Tudose.

În legătură cu afirmația secretarului general al PNL, Lucian Bode, privind intenția liberalilor de a avea un candidat la prezidențiale din rândul liderului formațiunii, adică pe Nicolae Ciucă, Mihai Tudose a declarat că este clar că fiecare partid își dorește ca viitorul președinte să provină din propria formațiune. El a mai adăugat că PSD își dorește ca premierul Marcel Ciolacu să fie candidatul.

Mihai Tudose
Mihai Tudose

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu, anunț major despre candidatura la alegerile prezidențiale 2024. „Acum am o provocare”

Ce spune Mihai Tudose despre un candidat comun pentru Cotroceni?

Atunci când a fost întrebat dacă, ipotetic vorbind, în cazul în care PSD și PNL ar forma o alianță electorală și în toamnă, de unde ar proveni candidatul comun la prezidențiale, Mihai Tudose a declarat: „Tocmai v-am spus că după data de 9 iunie venim şi vedem. Ba da noi discutăm despre asta, dar ştiţi venim şi vă spunem dumneavoastră acum tot ce discutăm. Nu vă spunem tot ce discutăm”.

Declarațiile lui Mihai Tudose vin în contextul în care Lucian Bode a cerut membrilor PNL, sâmbătă, la ședința Colegiului Director Județean al PNL Vrancea, să trateze cu maximă responsabilitate și seriozitate alegerile locale. Acestaa subliniat că obținerea unui scor bun la alegerile din 9 iunie ar putea facilita câștigarea alegerilor prezidențiale pentru PNL prin Nicolae Ciucă. El a avertizat că, în absența acestui rezultat favorabil, va fi dificil pentru PNL, chiar și în cazul în care partidul se află la guvernare, menționând că PNL ar putea fi „vioara a doua” în cadrul guvernării pentru perioada 2024 – 2028.

În același timp, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat vineri, la Conferința județeană extraordinară a PSD Vaslui, că nu știe dacă va candida la alegerile prezidențiale din acest an, explicând faptul că are o serie de responsabilități în poziția de premier.

Citește și: Candidează Mircea Geoană din partea PSD-PNL la alegerile prezidențiale din 2024? „Se poate şi fără ei”