- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Cătălin Cîrstoiu nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: „Rămân candidatul Coaliției”

17 Apr, 23:05 • Adrian Popovici
Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL, a declarat miercuri seară, că nu se ia în calcul retragerea sa din cursa pentru Primăria Capitalei.
Cătălin Cîrstoiu nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: „Rămân candidatul Coaliției”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a declarat miercuri seară că nu se află în situație de incompatibilitate și că continuă să beneficieze de sprijinul celor doi lideri ai coaliției, Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL). Trebuie precizat faptul că declarațiile acestuia vin în contextul în care îl ultimele zile au apărut informații despre o posibilă retragere din partea sa în spațiul public, arată News.ro.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a oferit vorbit și despre retragerea din cursa electorală pentru Primăria Bucureşti şi a afirmat: „Este o alianţă care vrea să dea oraşului stabilitate (…) Eu sunt candidatul alianţei PSD-PNL (…) simt susţinerea liderilor alianţei. Nu îmi pun problema să mă retrag”.

Date fiind controversele din ultima perioadă legate de candidatura sa și starea de incompatibilitate în care s-ar afla, Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat și despre faptul dacă liderii coaliției PSD-PNL iar fi cerut să facă un pas în spate în ceea ce privește candidatura sa pentru Primăria Capitalei. Medicul a ținut să sublinieze că nu s-au purtat discuții pe această temă.

„Nu a existat. Eu am plecat de la Guvern cu decizia coaliţiei că rămând în continuare candidatul coaliţiei”, a mai declarat Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

Te-ar putea interesa și: Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. Discuții în coaliție

Ce spune Cătălin Cîrstoiu despre scandalul incompatibilității sale?

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a declarat că discuțiile din spațiul public despre presupusa sa incompatibilitate sunt „nişte poveşti, nu mizerii”.

„Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup (…) Eu nu sunt în nicio stare de incompatibilitate. La modul real, nu sunt în stare de incompatibilitate”, a mai afirmat Cătălin Cîrstoiu.

„Foarte bine, până la urmă democraţia asta înseamnă, un pluralism de idei. Eu nu am avut nicio relaţie contractuală, remunerată sau neremunerată, cu o clinică privată”, a explicat acesta atunci când a fost întrebat despre cele 4 sesizări depuse la ANI pe numele său.

Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat dacă ia în considerare retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. El a declarat că nu a avut o astfel de discuție cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, nici cu Cîrstoiu și nici vreo discuție cu privire la aducerea unui alt candidat. Ciolacu a menționat că primul pas ar fi ca medicul Cîrstoiu să organizeze o conferință de presă pentru a răspunde acuzațiilor care i se aduc.

Citește și: Marcel Ciolacu, declarațiile momentului Cătălin Cîrstoiu. Ce spune premierul despre retragerea medicului din cursa pentru Primăria Capitalei