- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Cine sunt miniștrii care vor rămâne în noul Guvern după rotația premierilor. Răsturnare de situație, ce se întâmplă cu Nicolae Ciucă

09 May, 00:21 • Claudia Simion
Reprezentanții PNL și PSD au făcut negocierile privind noile funcții din Guvern, după rotativa guvernamentală. Marcel Ciolacu urmează să preia funcția de premier de la Nicolae Ciucă la finalul lunii mai și odată cu această schimbare apar și nume mai puțin cunoscute în noul cabinet.
Cine sunt miniștrii care vor rămâne în noul Guvern după rotația premierilor. Răsturnare de situație, ce se întâmplă cu Nicolae Ciucă

Conform unor surse guvernamentale, președintele Klaus Iohannis are în plan să-și trimită mai mulți consilieri în noul guvern. Mai mult, există zvonuri că ar mai putea fi creat un post de vicepremier pentru ca atât PSD, PNL, cât și UDMR să aibă fiecare câte unul.

Citește și Nicolae Ciucă dă cărțile pe față: „Calitatea învăţământului este strâns legată de calitatea profesorilor”. Cum vrea Guvernul să ridice standardele de calitate ale şcolii româneşti

Pe scaunele de vicepremier ar urma să fie Kelemen Hunor, din partea UDMR, de la PNL chiar actualul premier Nicolae Ciucă, iar din partea PSD Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu. Dacă situația ministrului de Interne, Lucian Bode, nu va fi clarificată, premierul Ciucă ar putea prelua și portofoliul de ministru de Interne.

Cine sunt miniștrii care rămân în noul guvern

În guvern ar rămâne, din partea PSD, doar Gabriela Firea – Ministerul Familiei, Alexandru Rafila – Ministerul Sănătății și Sorin Grindeanu – Ministerul Transporturilor. Mai mult, de la PNL vor rămâne Cătălin Predoiu, la Justiție, Bogdan Aurescu la Externe și Ligia Deca la Educație.

La conducerea Ministerului Economiei ar urma să fie Mihai Tudose, actual europarlamentar și fost premier al României, în timp ce Petre Daea (PSD) ar fi înlocuit la Ministerul Agriculturii de Florin Barbu.

Citește și Marcel Ciolacu face prima promisiune în numele Guvernului. Ce are de gând să facă liderul PSD, atunci când va ajunge premier

Și la Ministerul Muncii se anunță schimbări. Pe lista de înlocuitori ai lui Marius Budăi se află Simona Bucura Oprescu. Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, ar urma să fie înlocuit fie de Cosmin Marinescu, fie de Alexandru Nazare.

Virgil Popescu continuă să stea pe scaunul de la Ministerul Energiei, fiind cel mai longeviv ministru din Guvern. A fost la Energie și în Guvernele Orban și Cîțu.