- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbarea momentului privind alegerile din 2024. Marcel Ciolacu anunță bomba pe scena politică

13 Feb, 11:58 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că s-a renunțat la comasarea alegerilor în orice fel de scenariu. Astfel, românii vor vota în mai multe zile.
Schimbarea momentului privind alegerile din 2024. Marcel Ciolacu anunță bomba pe scena politică

Prezent la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, premierul Marcel Ciolacu a ținut să ofere mai multe declarații cu privire la actualele subiecte dezbătute zilnic pe scena politică din România. Printre subiecte se află și comasarea alegerilor din 2024. Ei bine, deși s-a vehiculat în nenumărate rânduri că se va face comasare, aceasta nu va avea loc!

Marcel Ciolacu a confirmat că nu se comasează alegerile

„Cu comasarea a rămas foarte bine. În acest moment avem 4 rânduri de alegeri. Cum am avut și crize suprapuse, anul acesta vom avea și alegeri suprapuse. Într-un singur an, 4 rânduri de alegeri”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a mai explicat că discuțiile cu liderul PNL vor continua totuși pe acest subiect. Este o chestiune de zile până când românii vor afla fiecare pas cu privire la alegerile ce vor marca scena politică din România.

Marcel Ciolacu, despre alegerile din România
Marcel Ciolacu, despre alegerile din România

„Alți colegi din Opoziție au zis că nu e democratic că, defapt, direcționați un vot. Am văzut că și în alte state europene se discută. Austria a anunțat că nu ar mai fi așa democratic să le facă. Este evident că fiecare are părerile lui.

Într-o coaliție vorbim mereu. A rămas că atunci când mă întorc (din Italia -n.r.) o să mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect, să vedem tehnic cum se face”, a precizat Ciolacu.

Poți citi azi și: Marcel Ciolacu, anunțul momentului de la ACoR: „Așteptați de la noi să ne asumăm lucruri, să nu blocăm lucruri și să găsim soluții

Comasarea a picat

Rferitor la informațiile apărute în presă, cum că discuțiile pe comasare s-au blocat în momentul în care ambii lideri ai coaliției și-au exprimat dorința de a fi președintele României pentru următorii 5 ani, premierul a spus că o astfel de solicitare nu ar fi existat.

„Cred că și domnul Ciucă dacă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidat și eu dacă i-aș cere domnului Ciucă ne-am jugni unul pe altul. După cum ați văzut nu avem această înclinație de a ne jigni”, a explicat Ciolacu.

Calendarul posibil din 2024

  • Alegeri europarlamentare se pot organiza în perioada 6-9 iunie, cel mai probabil 9 iunie
  • Alegeri locale – 29 septembrie
  • Alegeri parlamentare – 24 noiembrie
  • Alegeri prezidențiale – primul tur 24 noiembrie, al II-lea tur 8 decembrie

Ai mai putea citi pe acest subiect și: Sorin Grindeanu, declarații de ultim moment cu privire la comasarea alegerilor. „Este o chestiune de zile”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult