- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Democrație cu detectorul de minciuni. AUR își cheamă liderii din teritoriu la teste de integritate: „Niciodată nu e prea târziu să scap de un iepure”

14 Apr, 09:18 • Adrian Popovici
Liderii politici ai organizaților județene AUR vor merge la detectorul de minciuni. Este vorba despre un test de integritate spun cei din conducerea partidului.
Democrație cu detectorul de minciuni. AUR își cheamă liderii din teritoriu la teste de integritate: „Niciodată nu e prea târziu să scap de un iepure”

Înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, AUR a făcut public faptul că își convoacă liderii din teritoriu la „un test de integritate”. Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al partidului, Dana Tănasă, aceștia ar trebui să sosească în Capitală în data de 15 martie pentru a susține un test poligraf. Aceasta a subliniat că această inițiativă reprezintă efortul formațiunii politice conduse de George Simion de a demonstra sinceritatea și corectitudinea în fața alegătorilor, notează Gândul.

Decizia conducerii centrale a AUR presupune că lideri vor fi supuși întrebărilor cu privire la modul în care desfășoară campania electorală, concentrându-se în special pe posibilitatea ca aceștia să nu își îndeplinească toate responsabilitățile sau chiar să trădeze partidul și să treacă la altul.

„AUR se prefigurează în acest moment ca fiind singura formațiune politică de opoziție în România care se bate cu partidul-de stat PSD -PNL și, evident, orice organizație serioasă din lume își ia anumite rezerve, anumite măsuri prin care să asigure integritatea oamenilor alături de care mergem mai departe. Este un test de integritate pe care îl dăm. Trebuie să ne asigurăm că în această bătălie pe care o ducem cu partidul de stat PSD-PNL, avem oameni care fac întocmai ceea ce spun, pentru că urmează niște bătălii foarte grele, această de pe 9 iunie și în toamnă și în iarnă vom avea bătălii foarte, foarte grele și noi trebuie să ne asigurăm că cei care promit vor livra în urma unor alegeri”, a purtătorul de cuvânt al AUR.

AUR își cheamă liderii din teritoriu la teste de integritate
AUR își cheamă liderii din teritoriu la teste de integritate

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu dă de pământ cu George Simion, Dacian Cioloș și Cătălin Drulă: „Mirel din Turnu Măgurele”

De ce recurge AUR la acest gest?

Purtătorul de cuvânt al partidului AUR a explicat că obiectivul testului poligraf este să ofere candidaților la alegerile locale din partea formațiunii politice ocazia de a-și demonstra integritatea. Decizia a fost recent adoptată de conducerea AUR, în decursul acestei săptămâni, și va fi implementată începând cu săptămâna viitoare. Încă nu sunt detalii disponibile cu privire la structura testului, numărul de întrebări sau durata acestuia.

„E un test de integritate. Sectorul face parte din acest test de integritate. Numai că referitor la întrebări și la durată, aici sunt speculații, pentru că un astfel de test, este făcut de profesioniști. Noi trebuie să ne asigurăm că oamenii ăștia nu vând posturi. Oamenii ăștia nu sunt șopârle trimise de PSD și de PNL. Niciodată nu e prea târziu să scap de un iepure trimis de PSD sau PNL”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al AUR.

Trebuie precizat faptul că, în ciuda declarațiilor făcute de liderii acestei formațiuni, metoda „detectorului de minciuni” are o serie de probleme care îi limitează utilitatea. După cum explică Asociația Psihologilor Americani, există o gamă largă de metode care pot fi folosite pentru a „înșela” instrumentele folosite.

Citește și: Casele de pariuri au stabilit favoriţii pentru alegerile prezidenţiale. Cele mai mari şanse le are un candidat surpriză. Pe ce loc se află Ciolacu şi George Simion

Tags: