- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Dubla cetățenie pentru românii din Spania va deveni realitate în curând. Marcel Ciolacu a stabilit ultimele detalii la întâlnirea cu prim-ministrul spaniol 

02 Mar, 16:29 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu face un anunț important. Românii din Spania vor primi dublă cetățenie, „în curând”!
Dubla cetățenie pentru românii din Spania va deveni realitate în curând. Marcel Ciolacu a stabilit ultimele detalii la întâlnirea cu prim-ministrul spaniol 

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a avut sâmbătă, o întâlnire cu prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, alături de care au fost stabilite „ultimele detalii” în ceea ce privește acordarea de dublă cetățenie pentru românii care trăiesc în Spania, conform declarațiilor făcute într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu face un anunț important: românii din Spania vor primi dublă cetățenie, „în curând”

„Am avut astăzi o întâlnire cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Spania, Pedro Sanchez, în care am discutat despre proiectele comune pe care le au Spania şi România. Am profitat de ocazie pentru a-i mulţumi premierului spaniol pentru sprijinul oferit de Preşedinţia Spaniei la Consiliul UE în vederea aderării României la spaţiul Schengen pe cale aeriană şi maritimă la finalul lunii martie.

Totodată, am stabilit împreună ultimele detalii privind acordarea dubleicetăţenii pentru românii care trăiesc în Spania. În curând această dorinţă a românilor din Spania o să devină realitate ca urmare a eforturilor făcute de cele două partide social democrate din Spania şi România”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ai mai putea fi interesat și de: Mesajul lui Marcel Ciolacu pentru români, după întrunirea cu Patriarhul Daniel. „Importanța consolidării parteneriatului”

dublă cetățenie pentru românii din Spania
dublă cetățenie pentru românii din Spania

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, participă vineri şi sâmbătă la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care are loc la Roma, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2024.

De asemenea, Nicolae Ciucă a avut în februarie o întâlnire cu omologul său spaniol Pedro Rollan Ojeda, în cadrul vizitei oficiale de la Madrid, iar cei doi au discutat despre comunitate românească din Spania și despre posibilitatea ca acești români să beneficieze de dublă cetățenie în viitorul apropiat., relatează Libertatea.ro.

„Comunitatea românească din Spania are o vastă experienţă de muncă, este o resursă de înaltă calificare şi are o mentalitate occidentală. Ca urmare a demersurilor pe care le-am iniţiat ca prim-ministru, românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie. Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia şi Franţa”, a transmis Nicolae Ciucă la acel moment.

Potrivit reprezentanților diasporei, pentru cei peste un milion de români din Spania, dubla cetățenie va fi un vis împlinit. Statutul de cetățean spaniol le va permite accesul la locuri de muncă mai bine plătite, în administrație sau în alte sectoare precum ordine publică și educație.

Vezi și: Nicolae Ciucă, despre subiectele abordate în cadrul vizitei în Spania. Românii pot avea dublă cetățenie începând din 2024