- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Gabriela Firea este candidatul PSD pentru funcţia de primar general al Capitalei. Anunțul făcut de Ciolacu despre o alianță cu PNL la alegerile locale

23 Feb, 21:46 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a afirmat că în prezent Gabriela Firea este candidatul PSD pentru funcția de primar general. Cu toate acestea, el a adăugat că în cadrul coaliției, la fel cum s-a stabilit și o alianță, se va lua în considerare posibilitatea de a merge separat în această confruntare politică sau de a forma o alianță cu reprezentanții PNL.
Gabriela Firea este candidatul PSD pentru funcţia de primar general al Capitalei. Anunțul făcut de Ciolacu despre o alianță cu PNL la alegerile locale

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a afirmat că actualul candidat al PSD pentru funcția de primar general este Gabriela Firea. Totuși, a adăugat că în cadrul coaliției și alianței stabilite, se va lua în considerare posibilitatea de a merge separat în cursa pentru acest post sau de a forma o alianță cu reprezentanții PNL, transmite News.ro.

Marcel Ciolacu a adăugat că în momentul actual pesediștii au stabilit o alianță electorală și că Gabriela Firea este candidatul partidului pe care îl conduce pentru funcția de primar general. El a subliniat că în interiorul coaliției vor decide dacă vor candidat separat sau alături de PNL, exprimându-și încrederea că această chestiune va fi clarificată în perioada următoare.

„În momentul acesta am stabilit o alianţă electorală. În acest moment, candidatul pentru funcţia de primar general e doamna Gabriela Firea din partea PSD. În interiorul coaliţiei, la fel cum am stabilit şi o alianţă, urmează să vedem dacă vom merge separat în această confruntare politică sau mergem împreună cu cei de la PNL.  Deci sunt ferm convins că, în următoarea perioadă, se va lămuri acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu atunci când a fost întrebat cine va fi propus pentru funcţia primar general Bucureştiului din partea PSD.

Gabriela Firea și Marcel Ciolacu. Sursă: Facebook
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu. Sursă: Facebook

Te-ar putea interesa și: PSD și PNL au votat comasarea alegerilor. A fost stabilit calendarul alegerilor

Discuțiile din PSD înainte ca Gabriela Firea să fie desemnată de Ciolacu drept candidatul pentru Capitală

Potrivit unor surse de la vârful PSD citate de G4Media.ro, în coaliție s-au discutat doar două nume de potențiali candidați la Primăria Capitalei: Sebastian Burduja din partea PNL și Gabriela Firea din partea PSD. Cu toate acestea, s-a purtat și o discuție despre posibilitatea unui candidat independent susținut de ambele partide.

Sursele afirmă că Gabriela Firea nu este luată în considerare pentru lista comună la alegerile europarlamentare, deoarece este văzută ca favorită momentan pentru funcția de primar al Capitalei. Potrivit acelorași surse, discuțiile în coaliție referitoare la repartizarea locurilor pe lista comună pentru europarlamentare vor fi reluate luni. În prezent, PSD și PNL nu au ajuns la un acord cu privire la candidatul care va fi plasat pe primul loc în lista comună și nici asupra proporției reprezentării celor două partide în listă.

Miercuri, Gabriela Firea a afirmat că în cadrul coaliției nu au avut loc discuții specifice referitoare la candidații pentru funcția de primar al Capitalei și pentru cele șase sectoare.

„În Bucureşti se va lua o decizie zilele următoare. Important este ca ceea ce se întâmplă acum în Bucureşti să nu se mai repete, iar domnul primar actual să plece către o altă activitate, dar pentru asta trebuie să avem cel mai bun candidat din partea noastră.

PSD Bucureşti face propuneri şi se iau decizii, dar pentru că Bucureştiul este capitala României a intrat în negocierea naţională, ceea ce nu este un lucru rău. La nivel de sectoare concluzia a fost de a susţine colegii noştri de la sectoarele 3, 4, 5 şi 6, fiind aliatul nostru PNL, aici preşedintele de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, urmând să anunţe săptămâna viitoare dacă doreşte să se implice în alegeri şi să candideze, că vom avea candidat comun pentru Sectorul 1, pentru Sectorul 2 şi vom discuta şi despre Capitală săptămâna viitoare”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și: Sebastian Burduja este pregătit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei: „Bucureştiul nu mai are timp de pierdut”