- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Sebastian Burduja este pregătit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei: „Bucureştiul nu mai are timp de pierdut”

14 Feb, 23:17 • Fundeanu Madalina
Sebastian Burduja a discutat miercuri despre candidatura sa la Primăria Capitalei. Este sigur că va câștiga alegerile, pentru că bucureştenii vor altceva.
Sebastian Burduja este pregătit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei: „Bucureştiul nu mai are timp de pierdut”

Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a declarat miercuri despre candidatura sa la Primăria Capitalei că este convins că îi va învinge atât pe Firea, cât şi pe Nicuşor Dan, pentru că bucureştenii vor altceva. El a arătat că Bucureştiul stă pe loc şi nu mai are timp de pierdut, potrivit știripesurse.ro.

Sebastian Burduja este sigur că va câștiga alegerile

„Cred că Bucureştiul nu mai are timp de pierdut (..) sunt probleme urgente, sunt milioane de bucureşteni care aşteaptă altceva, sunt sute de mii de bucureşteni care stau în frig şi nu au apă caldă. (..) Sunt hotărât să muncesc până pic jos, ca să las ceva în urma mea”, a spus Sebastian Burduja, în emisiunea Insider Electoral de la Prima News.

Sebastian Burduja a arătat că sondajul comandat de filială arată că două treimi dintre bucureşteni nu o vor pe Firea primar şi două treimi nu îl vor pe Nicuşor primar.

„Deci asta înseamnă să îi asculţi pe oameni şi să le oferi o alternativă. Eu nu aş putea să mă uit în oglindă şi să ştiu că nu candidez, pentru că asta ar însemna că mă resemnze să aleg din nou răul cel mai mic, şi ăsta a fost blestemul şi al României şi la Bucureştiului de prea mulţi ani.

Ne rezumăm la reţeta cumetriilor, 2016-2020 sau la reţeta blocajelor şi a lipsei de reacţie, de implicare. Nu le rezum eu aşa, se vede cu ochiul liber în Bnuicureşti, nu trebuie să fii specialist să vezi. Bucureştiul bălteşte, stă pe loc. Stăm în trafic, stăm pe loc”, a arătat Burduja.

Citește și: Marcel Ciolacu amenință cu demisia dacă PNL iese de la guvernare! „În acel moment Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru”

Sebastian Burduja/Gov.ro
Sebastian Burduja/Gov.ro

Sebastian Burduja a precizat că liberalii i-au dat lui Nicuşor Dan toate şansele să reuşească.

„Din păcate este o mare dezamăgire şi o mare dezamăgire în primul rând pentru noi. Eu m-am mai fript încă odată cu Clotilde, aceeaşi poveste, am mers în campanie şi cu Clotilde şi cu Nicuşor.

Sunt pur să simplu furios că un om care pretindea că vine dintr-o nouă generaţie, care trebuia să vină cu un suflu nou, cu o implicare, o dezvoltare a oraşului, pur şi simplu a ales să se închidă în birou, să nu răspundă la telefon. Nu îl înţeleg, cred că a uitat de ce a fost ales de oameni”, a spus liderul PNL Bucureşti.

În privința lui Nicuşor Dan, Burduja a afirmat că „este un om decent şi un activist civic foarte bun.

„Bucureştiul a pierdut un activist foarte bun şi a câştigat un primar foarte slab”, a completat el.

Întrebat dacă ar putea fi în situaţia lui Cătălin Predoiu, din 2016, când Gabriela Firea a câştigat mandatul de primar, Burduja a spus:

„Nu, şi sunt convins că îi bat măr pe amândoi, şi pe Firea şi pe Nicuşor Dan, pentru că bucureştenii vor altceva, au văzut ce a făcut şi Firea şi ce a putut şi Nicuşor, de fapt ce nu au putut”.

Potrivit lui Sebastian Burduja, nu există un bucureştean care să fi venit să îi spună că Bucureştiul arată bine, că s-a schimbat în bine.

„Toată lumea recunoaşte că suntem într-un eşec”, a completat el.

Despre criticile că ar putea să o ajute pe Gabriela Firea să ajungă primar, Burduja a spus că aceasta este ”logic lui Nicuşor” şi este o logică ieftină.

„Se vinde ieftin, pentru că alegerea asta nu ar trebui să fie despre care e candidatul care o bate pe Firea, ci care este candidatul care are soluţii pentru Bucureşti”, a mai declarat Sebastian Burduja, precizând că este o logică „abundentă în aroganţă, într-o autosuficienţă pe care Nicuşor Dan o manifestă”.

„I-am spus lui Nicuşor: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi pe mine!”, a mai afirmat Sebastian Burduja, arătând că i-a propus primarului Capitalei alegeri primare.

Vezi și: Nicolae Ciucă, ultimele declarații despre comasarea alegerilor. „Mizez pe raţiunea tuturor, astfel încât să avem o soluţie”