- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gestul scandalos al ministrului Mediului. Tanczos Barna, în genunchi, la finala Cupei Românei

19 Sep, 16:27 • Cornel Ghimeșan
Gestul controversat al ministrului Mediului, Tanczos Barna, de la meciul din finala Cupei României de Hochei a născut nenumărate discuții. Dan Tanasă, deputat AUR, a criticat dur situația, într-o postare pe Facebook.
Gestul scandalos al ministrului Mediului. Tanczos Barna, în genunchi, la finala Cupei Românei

Ministrul mediului, Tanczos Barna a fost prezent la meciul din finala Cupei României de hochei, care a avut loc la Miercurea Ciuc. Pe gheață s-au confruntat Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua, partida fiind încheiată cu scorul de 5-0 pentru echipa harghiteană. Conform ziare.com jucătorii grupării din Miercurea Ciuc au celebrat succesul alături de suporterii harghiteni. Hocheiștii au câștigat trofeul Cupa României, fapt care a fost primit cu bucurie de fanii prezenți la partidă.

Gestul lui Barna a stârnit controverse

La finalul partidei, Tanczos Barna a făcut un gest care a stârnit multe comentarii. În timpul intonării imnului Ținutului Secuiesc, ministrul Mediului, nu e ezitat să își manifeste bucuria și li s-a alăturat pe gheață jucătorilor din Ciuc. Barna, fostul președinte al Federației Române de Hochei, a îngenuncheat în fața suporterilor alături de jucători ciucani, pe tot parcursul respectivului imn.

Gestul scandalos al ministrului Mediului. Tanczos Barna, în genunchi, la finala Cupei Românei
Gestul scandalos al ministrului Mediului. Tanczos Barna, în genunchi, la finala Cupei Românei

Citește și: Vouchere alimentare și în această toamnă. Câți bani vor primi românii, până la finele anului

Gestul controversat nu a fost trecut cu vedere de către Dan Tanasă, deputat AUR. Acesta a subliniat, într-o postare pe Facebook, aspectele pe care le-a considerat deranjante cu privire la situația respectivă. Tanasă pune accent pe faptul că ministrul în cauză nu a participat la Ziua Națională, Ziua Imnului sau Ziua Drapelului.

Secretarul general al Federației Române de Hochei, Alexandru Nistor a transmis că nu a asistat la gestul lui Barna de la finalul jocului, care a generat aceste controverse:

„După ce am înmânat trofeul echipei câstigătoare am preferat să părăsesc gheața. Știam ce va urma, motiv pentru care nu am dorit să asist la acest spectacol folcloric-coregrafic al ciucanilor”, a declarat acesta.

Nu este pentru prima oară când numele lui Tanczos Barna este asociat cu un astfel de gest. La Campionatul Mondial de Hochei din Slovenia, care a avut loc în mai, după partida România-Ungaria (2-4) la momentul intonării imnului câștigătoarei, aproape toți jucătorii din naționala României s-au strâns în fața tribunei maghiare și au intonat alături de aceștia imnul Ținutului Secuiesc.

Alte articole: Motorina, singura care va fi compensată cu 50 de bani? Ce se propune în coaliție

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult