- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Grindeanu chemat la DNA. Ministrul transporturilor, citat ca martor

17 Jan, 12:57 • Polojan Tudor
Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a fost audiat de către DNA în calitate de martor într-un dosar care îl privește pe Ion Alexandru Simu, directorul general interimar al CFR SA dar și Petru Ceșa, directorul general adjunct tehnic al companiei.
Grindeanu chemat la DNA. Ministrul transporturilor, citat ca martor

Ministrul Sorin Grindeanu a fost chemat la DNA pentru a răspunde intrebărilor procurorilor în legătură cu cei doi directori. Cei doi directori sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu, scrie HotNews.ro.

Grindeanu a fost audiat în condițiile în care CFR SA se află în subordinea Ministrului Transporturilor. Luni, ministrul a anunțat că cei doi directori sunt urmăriți penal. Aceștia sunt acuzați de numirea ileagală în conducerea companiei a lui Alexandru Simu și concedierea unei angajate suspectată că a trimis către presă informații vitale.

Cei doi mai sunt acuzați și de alte fapte, cum ar fi:

În cursul lunii aprilie 2022, Petru Ceșa, în calitatea menționată mai sus, la instigarea directorului Simu, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deținea această funcție sau o împuternicire în acest sens și a emis două decizii.

Prin cea de-a doua decizie, el l-a numit pe Alexandru Simu la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara.

Grindeanu chemat la DNA/ sursa: alephnews.ro
Grindeanu chemat la DNA/ sursa: alephnews.ro

Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu, Petru Ceșa ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcții de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA.

După apariția în spațiul public a uneia dintre acele decizii, Petru Ceșa, la instigarea celuilalt, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care unei subordonate bănuite că ar fi remis presei documentul respectiv i-ar fi fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul Muncii, motivând că „angajata nu a reușit să-și dovedească nevinovăția”.

Acționând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalți angajați din subordine pentru ca pe viitor suspecții să nu se mai vadă expuși „riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA.

Citește și: Scad ratele? IRCC crește, ROBOR la minim. Când vor reveni la normal?

Ce spune Grindeanu?

Grindeanu a fost acoperit de o declarație scurtă dată de către Ministerul Transporturilor

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii nu exprimă puncte de vedere în legătură cu activitatea instituțiilor statutului român care sunt parte a puterii judecătorești. Totodată, reamintim că reprezentanții consiliului de administrație ai unei societăți au competența de numire a directorului general”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Te-ar putea interesa: Atac la adresa lui Nicușor Dan. Ciolacu îl acuză de dezastru. „Să şi-l asume. Nu contează că suntem în coaliţie”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult