- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Klaus Iohannis nu exclude varianta ca o femeie să preia funcția de președinte al României. Acesta ia în calcul revenirea într-un partid după finalul mandatului

07 Feb, 18:31 • Fundeanu Madalina
Klaus Iohannis a spus că nu exclude varianta de președinte-femeie şi ia în calcul revenirea într-un partid după finalul mandatului său de președinte. De asemenea, șeful statului a discutat și despre negocierile pe care le fac partidele.
Klaus Iohannis nu exclude varianta ca o femeie să preia funcția de președinte al României. Acesta ia în calcul revenirea într-un partid după finalul mandatului

În cadrul unei discuții informale cu jurnaliștii, Klaus Iohannis a spus că nu exclude varianta de președinte-femeie şi ia în calcul revenirea într-un partid după finalul mandatului său de președinte, conform Antena 3 CNN.

Klaus Iohannis dă semnalul pentru varianta unei femei în funcția de viitor președinte

Într-o discuție informală pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o la Strasbourg cu jurnaliștii, spunea că la Palatul Cotroceni s-ar putea instala, după alegerile din acest an, fie un președinte, fie o președintă. Preciza însă că este nevoie ca persoana care îl va urma la Palatul Cotroceni să țină țara în direcția bună, o direcție pro-europeană.

Președintele Klaus Iohannis a discutat și despre negocierile pe care le fac partidele. Șeful statului spunea că partidele pot să își facă planuri, însă este posibil ca aceste planuri să nu se întâmple așa cum și-ar dori în realitate. Și aici a folosit o sintagmă care l-a făcut cunoscut: „este un ghinion”.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu solicită scăderea de urgență a impozitării pe salarii. „Dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

În plus, președintele spunea că nu are de gând să se implice în listele pentru europarlamentare și că atât PNL cât și PSD trebuie să negocieze până când se înțeleg. Există doar două variante pe care le au la dispoziție: fie o alianță înainte de alegeri, fie o coaliție care se formează după alegerile din acest an.

Cât despre pericolul extremismului, președintele Klaus Iohannis se întorcea la discuția privind succesorul de la Palatul Cotroceni. Spunea că sociologii le transmit că un candidat comun ar elimina pericolul ca un extremist să preia funcția de președinte al României, însă el este de părere că românii vor fi cei care își vor alege viitorul conducător.

Întrebat dacă România are o șansă reală să ocupe o poziție europeană în viitoarea construcție, Iohannis a spus că până acum șansele au fost aproape de zero, însă acum ar putea fi crescute dacă nu ocupă o poziție la nivel european. Nu exclude să se întoarcă într-un partid politic, însă că nu exclude niciun scenariu în acest moment.

Vezi și: LIVE. Iohannis, mesaj de la Strasbourg pentru milioane de români! „Apartenența deplină a României la Spațiul Schengen”