- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Klaus Iohannis trage cu dinții de șefia NATO. „Nu mă retrag, nici nu negociez altceva”

03 Apr, 19:25 • Fundeanu Madalina
Klaus Iohannis vrea cu orice preț șefia NATO. Președintele a fost întrebat dacă, după ce cele mai influente țări din EU au declarat susținerea lui Mark Rutte, ia în calcul retragerea sau să renegocieze o altă funcție la nivelul Uniunii Europene.
Klaus Iohannis trage cu dinții de șefia NATO. „Nu mă retrag, nici nu negociez altceva”

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a fost primit la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis într-o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende strategice a Uniunii Europene. Cu această ocazie, șeful statului a ținut să sublinieze un aspect important privind intenția sa de a ajunge la conducerea NATO.

Charles Michel se află în România pentru a participa la o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende Strategice a UE, la Palatul Cotroceni, la care mai participă premierii Belgiei și Croației, Alexander De Croo și Andrej Plenković.

Astăzi, candidatura lui Mark Rutte, premierul Țărilor de Jos, pentru funcția de secretar general al NATO a fost susținută de 28 din cele 32 de țări membre ale Alianței, a anunţat Corporaţia de Radio-Televiziune Olandeză (NOS). În acest sens, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă – după ce cele mai influente țări din EU au declarat susținerea lui Mark Rutte – ia în calcul retragerea sau să renegocieze o altă funcție la nivelul Uniunii Europene.

Ai mai putea fi interesat și de: România este iar în probleme! Datoria publică a țării noastre a spart borna de 800 miliarde de lei, peste 50% din PIB, la începutul anului 2024

Klaus Iohannis, NATO
Klaus Iohannis, NATO

Klaus Iohannis vrea cu orice preț la șefia NATO: „Nu negociez altceva”

„Nu intenționez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă contrez pe NATO și, da sunt câteva afirmații în spațiul public, în continuare consider că șansele mele sunt rezonabile”, a spus Klaus Iohannis.

Pe de altă parte. și Preşedintele Consiliului European, Charles Michel a fost întrebat ce părere are cu privire la șansele lui Klaus Iohannis de a obține o funcție de înalt rând european și dacă îl vede ca pe un potențial succesor al său în fruntea Consiliului European.

„Pot să vă spun că președintele Klaus Iohannis are un rol foarte important în cadrul Consiliului European, contribuind la construirea de punți între țările membre, și îmi exprim recunoștința pentru rolul jucat în cadrul acestuia“, a răspuns acesta, evitând un răspuns concret.

Vezi mai multe știri despre: Viktor Orban, vizită surpriză în România. Premierul Ungariei va discuta cu Ciolacu despre aderarea completă a țării noastre în Schengen