- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

LIVE. Nicolae Ciucă, declarațiile momentului! Ce plan are liderul PNL pentru alegerile din 2024

28 Mar, 22:05 • Fundeanu Madalina
Nicolae Ciucă, declarații de ultim moment! Liderul PNL anunță care este marele său plan în ceea ce privește alegerile din acest an.
LIVE. Nicolae Ciucă, declarațiile momentului! Ce plan are liderul PNL pentru alegerile din 2024

Nicolae Ciucă face ultimele declarații joi, 28 martie, în platoul România TV. Liderul PNL vorbește despre planul său pentru candidatura la alegerile din 2024.

Nicolae Ciucă, declarații de ultim moment!

Victor Ciutacu

: S-a terminat cu scandalul coaliției?

Nicolae Ciucă: Este o coaliție între 2 partide mari istorice. În situații complicate, este normal ca fiecare lider să vadă interesul țării. La final de noiembrie, nu au fost analiști politici care să dea o șansă alianței. Ea trebuie să existe, România trebuie să-și mențină actualul trend. A existat o serie de crize la nivel intern, s-a simțit nevoia unei schimbări responsabile. Am avut puterea sa ne asumăm o anticipare la ceea ce urmează.

Contextul internațional au influențat această coaliție. S-a simțit nevoia unei schimbări responsabile, iar această responsabilitate trebuia privită în ansamblu. Am avut puterea să ne asumăm o participare a ceea ce se întâmpla în Ucraina. Am liberi europeni cu care am rămas în legătură. Începe războiul? Credeam că era doar o amințare. Le-am zis atunci foarte clar: într-o lună începe războiul. Au spus că am avut cea mai bună evaluare. Vedeam nevoia de stabilitate politică. Nu puteam să gestionăm în niciun fel criza energetică, toată lumea vorbea de o criză economică. Uitându-ne și la aritmetică politică nu aveam altă variantă decât să luăm decizii la nivel politic. Am fost un om al stabilității. E o experiență profesională.

Există o tendință a populismului în toată Europa. Sunt țări unde partidele extremiste au căpătat o consistență și în unele țări au ajuns chiar la guvernare. Acest val poate să ajungă și la noi fără niciun fel de problemă. În primul rând, suntem oameni. Și îmi place să cred că suntem oameni normali care stau față în față și discută.

În ceea ce privește candidatul comun la președinție, este un proiect care să ne asigure guvernarea pentru următorii 4 ani de zile. Nu facem reformele doar pentru că ar vrea un lider politic, ne-am angajat să facem prin PNRR. Sunt bani care vin de la Bruxelles.

Ai mai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunțul alegerilor 2024: „Avem un candidat comun”

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Victor Ciutacu: Dacă funcționează la europarlamentare, există o șansă și pentru prezidențiale?

Nicolae Ciucă: Noi ne axăm pe proiectul majorității politice ca să putem să asigurăm transformarea țării, tot ce reprezintă oportunitate pentru România. În perioada când am fost prim-ministru, nu aveam habar ce înseamnă guvernare, am ajuns acolo și am reușit printr-o concentrare, printr-un sacrificiu al echipei. Îmi asum acum să vă spun că atunci când îți dorești să faci ceva, se poate face. Cei care fac politica sunt oamenii, care se uită la ce vor cetățenii.

Victor Ciutacu: Marcel Ciolacu – Nicolae Ciucă? Ciolacu premier și Ciucă președinte sau invers?

În ceea ce privește un candidat comun la prezidențiale, Ciucă spune că se mai gândește.

Nicolae Ciucă: Când a fost vorba de a preda un mandat la termen și a reprezentat un gest la care nu s-a așteptat foarte multă lume, am făcut-o cu maximă onestitate, am crezut în cauză. Putem demonstra că există onestitate și în politica din România.

Vă rog să așteptați să vedem rezultatele pe 10 iunie și apoi discutăm. Poate fi o ipoteză, orice scenariu trebuie să existe, dar eu cred că românii se uită la tot ce s-a întâmplat bun, la tot ce nu s-a întâmplat în România, analizează și văd că șansa unei stabilități e cea care poate asigura echilibrul economic. Ne mai gândim la președinte comun la președinție.

Victor Ciutacu: Omul Nicolae Ciucă e pregătit pentru momentul în care ar trebui să iasă?

Nicolae Ciucă: Întotdeauna am fost pregătit. Voi vedea ce se va ivi la vremea respectivă, voi face orice pentru țara mea.

 

Știrea este în curs de actualizare…

Vezi mai multe știri: Nicolae Ciucă: Luni se va decide dacă PNL va face alianță cu PSD pentru alegerile locale din Timişoara, Braşov şi Bacău