- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră privind creșterea salariului minim în România: ”Salariul de 3.000 de lei pentru construcții este mic. Atât în Italia, cât și în Germania, a fost mărit salariul minim!”

02 Nov, 10:52 • Bucătaru Gabriela
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă asigurări că salariul minim pe economie va fi majorat în România. Coaliția de guvernare a primit deja mai multe propuneri din partea mediului de afaceri și urmează să ia o decizie în acest sens.
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră privind creșterea salariului minim în România: ”Salariul de 3.000 de lei pentru construcții este mic. Atât în Italia, cât și în Germania, a fost mărit salariul minim!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri, că salariul minim pe economie va crește cu siguranță în România.

Citește și Marcel Ciolacu: ”Prețul lemnului de foc trebuie compensat pentru cei care au nevoie”

Social-democratul a declarat că coaliția de guvernare a primit din partea reprezentanților mediului de afaceri de la noi, mai multe propuneri în acest sens și urmează să se ia o decizie finală asupra creșterii salariului minim.

Marcel Ciolacu a subliniat faptul că această măsură este foarte importantă pentru menținerea forței de muncă în țară, mai ales că și alte state europene, precum Italia și Germania au mărit deja salariile minime.

„Știți bine că o treime din români sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Acest lucru e un pic diferit față de statele economice mai dezvoltate din Europa, unde nu e așa mare acest procent. E vorba de 1,5 – 1,7 de români plătiți cu salariul minim pe economie.
În Italia și în Germania, de trei ori, s-a mărit salariul minim pe economie. De ce? Ca să-și mențină forța de muncă. De când am început această discuție în coaliție cu dl premier și dl vicepremier Hunor deja anumite categorii… de exemplu, în construcții, Asociația Patronatelor din Construcție a spus că e prea mic 3.000 de lei pentru construcții și ar vrea 4.000 de lei. Așa se face. În orice economie, dacă vrei să-ți menții plus-valoarea, e normal să se mărească salariul minim pe economie.

Sunt variante pe care ni le-au prezentat și cei de la IMM-uri, și cei din industrie.

Sunt convins că vom lua decizia cu ministrul Finanțelor, dar e evident că va trebui mărit salariul minim”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, au vizitat miercuri, fabrica de camioane IVECO din Petreşti (Dâmboviţa), pentru a discuta cu reprezentanții companiei despre stadiul în care se află producția de camioane necesare Armatei Române.

Citește și Este oficial! Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei. Marcel Ciolacu a făcut anunțul