- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Virgil Popescu: „Nu sunt un fan al domnului ministru al Energiei”

24 Oct, 18:38 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu a declarat luni, că nu este fanul ministrului Energiei. Liderul PSD a susținut că nu va cere demisia lui Virgil Popescu doar pentru că a demisionat Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării, pentru că el nu face trocuri.
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Virgil Popescu: „Nu sunt un fan al domnului ministru al Energiei”

Președintele Camerei Deputaților a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre mai multe probleme privind prețul la energie electrică și nu a ratat ocazia de a-și declara antipatia față de ministrul Virgil Popescu.

Citește și Virgil Popescu: ”La sfârşitul acestui an lansăm un program special pentru montarea de panouri fotovoltaice”

Marcel Ciolacu le-a transmis jurnaliștilor că aşteaptă din partea ministrului Energiei o propunere preţ fix pentru energia electrică de anul viitor subliniind faptul că, „de obicei”, politica în domeniu o face ministrul de resort.

„Cel mai important este să avem o propunere a coaliţiei acceptată, îmi doresc foarte mult în continuare să am parte şi eu de o propunere a domnului ministru al Energiei şi să o discutăm cu toţii, fiindcă politica în energie de obicei o face ministrul Energiei. (…) Mi-aş dori, cred că şi dumneavoastră v-aţi dori, să citesc şi eu o propunere a domnului ministru al Energiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD spune că în mod cert prețurile la energia elctică nu vor crește anul viitor.

„Categoric, nu. A rămas cel de 0,68 şi 0,8 (lei – n.r.). Citeam ce a decis Parlamentul României prin decembrie 1989 să aibă un tarif fix de 0,65 pe kwh. Acum avem un 0,68 după 32 de ani”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a declarat că în cazul marilor operatori economici este posibil ca preţul să rămână de 1,3 lei pe kwh, însă această decizie va fi luată de coaliția de guvernare.

„Haideţi să luăm decizia în coaliţie, să venim cu ceva sustenabil. Eu îmi doresc să venim pe o perioadă mai lungă, până în anul 2025”, a mai spus liderul PSD, întrebat dacă în cazul marilor operatori economici este posibil ca preţul să rămână de 1,3 lei pe kwh”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Liderul PSD nu a ratat luni, ocazia de a-l ataca pe ministrul Popescu. Întrebat dacă, după demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării, va cere demisia ministrului Energiei, Marcel Ciolacu a spus că nu este un fan al lui Virgil Popescu.

„Modul meu de a funcţiona nu este acesta şi îmi cer scuze dacă deranjez pe cineva”. „Eu cred că începem să trăim într-o Românie normală şi aşezată instituţional, cu fiecare ce atribuţii are, conform Constituţiei. Să respectăm acest lucru. Eu trocuri că îl vreau afară pe nu ştiu care pentru că nu ştiu care a fost dat, cred că sunt lucruri… Nu sunt un fan al domnului ministru al Energiei. Acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu, despre desecretizarea PNRR: „Sper să treacă prin Guvern memorandumul de desecretizare şi în momentul acela să aflăm şi noi”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult