- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Virgil Popescu: ”La sfârşitul acestui an lansăm un program special pentru montarea de panouri fotovoltaice”

20 Oct, 11:58 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Energiei anunță lansarea unui nou program pentru montarea de panouri fotovoltaice destinat unităţilor administrativ-teritoriale şi instituţiilor publice. Acesta urmează să fie implementat în primaăvara anului viitor.
Virgil Popescu: ”La sfârşitul acestui an lansăm un program special pentru montarea de panouri fotovoltaice”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat lansarea unui nou program pentru montarea de panouri fotovoltaice destinat unităţilor administrativ-teritoriale şi instituţiilor publice din România.

Citește și Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Este nevoie de energie pe bază de cărbune”

„Aş vrea să profit de faptul că sunt domnii prefecţi prezenţi aici, la această videoconferinţă, să transmit clar un mesaj că la sfârşitul acestui an lansăm un program special pentru unităţile administrativ-teritoriale, un program multianual din Fondul de modernizare, complementar cu cel de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectele Europene. Ca să fie foarte clar, este alt program, prin care încurajăm practic şi deschidem call-uri de proiecte, probabil finanţate 100%, pentru unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice de montare a panourilor fotovoltaice pentru creşterea autoconsumului”, a declarat Virgil Popescu, la o videoconfeință cu prefecții.

Noul program urmează să fie implementat în primăvara anului viitor, iar apeluri de proiecte vor fi lansate şi în anii următori.

„Practic, ne dorim ca, odată ce ieşim cu evaluările în această iarnă, din primăvară, UAT-urile să poată şi instituţiile publice să treacă, practic, la faza de implementare a acestui program şi să fim pregătiţi mai bine pentru perioadele următoare. Vor fi în fiecare an call-uri de proiecte pe acest domeniu pentru UAT-uri şi pentru instituţiile publice, separat, tocmai pentru a nu intra în competiţie cu companiile, cu întreprinderile mici şi mijlocii sau cu producătorii de energie electrică”, a mai spus ministrul Popescu.

Citește și Plafon pentru tranzacțiile cu gaze naturale. Ministrul Virgil Popescu anunță ce urmează pentru România

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult