- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, despre alianța PSD-PNL la parlamentare: „România trebuie să fie predictibilă politic”

03 Apr, 16:33 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu vorbește despre o alianță PSD-PNL la alegerile parlamentare. Premierul a explicat că țara noastră are nevoie de stabilitate politică.
Marcel Ciolacu, despre alianța PSD-PNL la parlamentare: „România trebuie să fie predictibilă politic”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a explicat că țara noastră are nevoie de stabilitate politică, iar dacă alianța PSD-PNL va fi validată la alegerile locale și europarlamentare, atunci aproape sigur PSD și PNL vor merge în alianță la alegerile parlamentare, conform informațiilor transmise de DC News.

Marcel Ciolacu vorbește despre o alianță PSD-PNL la alegerile parlamentare

„Avem aceste fonduri, noi avem un termen limită, cele 33 de miliarde, noi avem termen până în 2026. Noi nu avem timp de circ și bâlci. România trebuie să fie predictibilă politic.

Repet, cred că am luat cea mai bună decizie cu această alianță electorală și dacă românii ne vor învesti cu încredere pe data de 9 iunie, mai mult ca sigur această alianță se va transforma într-o alianță politică pentru viitoarele alegeri.”, a declarat Marcel Ciolacu, la DC News Live.

Ai mai putea fi interesat și de: Ce spune Marcel Ciolacu despre cererea de plată numărul 3 din PNRR? Când vor veni banii europeni

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Președintele PSD crede că noua alianță electorală va avea succes

„În ceea ce priveşte votul politic, actuala alianţă electorală va câştiga alegerile şi va avea minimum 17 europarlamentari”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat câte procente estimează că ar pierde coaliţia PSD-PNL dacă Cristian Popescu-Piedone ar merge cu lista proprie şi la alegerile europarlamentare.

De asemenea, prim ministrul a subliniat că pentru Primăria Capitalei Cătălin Cîrstoiu este cea mai europeană propunere.

„Eu cred că bucureştenii vor lua o decizie corectă şi îl vor vota pe domnul profesor doctor Cătălin Cîrstoiu. Este cea mai europeană propunere. Mai mult, vorbim de o coaliţie a celor două mari partide, cu alte cuvine va avea şi o majoritate în Consiliul General al Capitalei.

Mai mult, va avea o coerenţă şi o colaborare directă şi cu preşedintele (Consiliului Judeţean) de la Ilfov, şi cu ministrul Transporturilor şi cu Guvernul României.

Vorbim de Bucureşti, Capitala României, al 6-lea stat ca mărime membru al Uniunii Europene. Când vorbim de Bucureşti, trebuie să avem în faţă celelalte capitale ale ţărilor membre ale Uniunii Europene, Berlin, Paris, Roma, şi dacă ridicăm un pic dimensiunea funcţiei şi îi redăm valoarea, altă decizie nu este decât domnul Cătălin Cîrstoiu”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Vezi mai multe știri despre: Marcel Ciolacu nu renunţă la impozitarea suplimentară a concediilor medicale. În această săptămână, Parlamentul va da votul final