- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce spune Marcel Ciolacu despre cererea de plată numărul 3 din PNRR? Când vor veni banii europeni

02 Apr, 19:33 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a vorbit despre cererea de plată cu numărul 3 din PNRR și a explicat faptul că Executivul pe care îl conduce așteaptă un raport din partea Comisiei Europene.
Ce spune Marcel Ciolacu despre cererea de plată numărul 3 din PNRR? Când vor veni banii europeni

Marcel Ciolacu a făcut marţi, o serie de declarații despre tranşa a treia din PNRR Premierul a explicat faptul că Guvernul aşteaptă ultimul raport, după vizita oficialului european pentru PNRR, Celine Gaue, după cum transmite News.ro.

Premierul a mai explicat faptul că, momentan, România a folosit aproximativ 20% din sumele pe care le-a primit din primele două tranșe din PNRR. De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat faptul că este important ca țara noastră să încaseze toate fondurile din acest program european.

„Noi avem, ştiţi foarte bine, din sumele din tranşa 1 şi tranşa 2, avem consumate până acum vreo 20%, deci nu se pune problema că România ar rămâne fără bani. Cu adevărat, aşteptăm ultimul raport, după vizita doamnei Celine Gauer şi pe urmă vom face pasul următor. Anul acesta se vor încasa bani. Important e să încasăm suma întreagă”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat care este stadiul tranşei cu numărul 3 din PNRR.

Citește și: Adrian Câciu: România a încasat 33% din fondurile PNRR. Avertismentul lansat de CE despre cererea 3 de plată

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Ce spune Marcel Ciolacu despre PNRR și relația cu Comisia Europeană?

Atunci când a fost întrebat despre relația pe care Guvernul României o are cu Comisia Europeană, MarcelCiolacu a explicat: „Nu, vom continua discuţiile. Ce dezamăgire să am eu pentru lucruri pe care nu le-am trecut eu în PNRR?”.

Potrivit şefului Executivului, „Comisia vine ne spune şi ne arată lucrurile pe care ni le-am asumat”.

„Ghinea şi Cîţu şi-au asumat acele lucruri în PNRR. Încercăm să negociem, de exemplu cum e la microintreprinderi unde Ghinea şi Cîţu şi-au asumat că va fi un prag de 60.000. Eu cu domnul Ciucă ne-am asumat că vom scădea de la un milion la 500.000, lucru pe care l-am făcut”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a explicat crecent faptul că cererea de plată numărul 3 din PNRR nu întâmpină obstacole majore. De asemenea, el a explicat că Executivul comunic constant cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a garanta realizarea cu succes a jaloanelor și obiectivelor stabilite.

„Cererea de plată 3 nu este blocată. Suntem în dialog constant cu reprezentanţii Comisiei Europene, aşa cum am fost la fiecare cerere de plată şi cum e parcursul firesc al aprobării îndeplinirii ţintelor şi jaloanelor din PNRR. Fiecare minister coordonator de reformă are dialog cu CE, actualizări de informaţii şi stadiul jaloanelor. Ne aşteptăm la finalizarea cu succes a procesului şi intrarea banilor în bugetul ţării”, a declarat în martie, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Citește și: Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă: România poate pierde 500 milioane euro din PNRR