- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu intervine în scandalul achiziției vaccinurilor de un miliard de euro. „În timp ce noi stăteam acasă, se făceau mari afaceri în România”

23 Nov, 22:54 • Cornel Ghimeșan
Achiziționarea vaccinurilor anti-Covid pe timpul pandemiei e doar una din "marile afaceri" din România, a spus Marcel Ciolacu, în contextul anchetei începute de DNA împotriva fostului premier Florin Cîțu și a foștilor ministri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.
Marcel Ciolacu intervine în scandalul achiziției vaccinurilor de un miliard de euro. În timp ce noi stăteam acasă, se făceau mari afaceri în România

Marcel Ciolacu a avut o primă reacție în scandalul privind achiziționarea vaccinurilor anti-Covid.

Marcel Ciolacu: „E una dintre afaceri achiziționarea vaccinurilor, mai sunt și altele”

„Un lucru pe care îl spun de când eram în opoziție! În timp ce noi stăteam acasă, se făceau mari afaceri în România. E una dintre afaceri achiziționarea vaccinurilor, mai sunt și altele, gândiți-vă la izolete, măști neconforme… Întotdeauna aflarea adevărului duce la o societate mai așezată și mai liberă”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Citește și Vlad Voiculescu, prima reacție după acuzațiile DNA privind achiziția vaccinurilor anti-Covid: „Deciziile au fost luate exclusiv de premierul Cîțu. Nu am fost de acord”

Premierul a precizat că colegii săi din PSD vor vota pentru ridicarea imunității.

În privința prejudiciului de un miliard de euro, MArcel Ciolacu a spus: „Dar știți că vom vorbi despre el imediat după pandemie (…) am fost făcut prost, am fost făcut în toate felurile când spuneam că a fost o decizie aberantă în acel moment. Vedem din comunicatul DNA că aveam pârghii de a trece în contract pentru a nu se pierde acești bani. Vom vedea. Va fi o negociere. Ce pot să vă spun cu certitudine: nu va exista niciun impediment ca să se știe tot adevărul în spațiul public”.

DNA a cerut ridicarea imunității și începerea urmăririi penale față de fostul premier Florin Cîțu și foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Prejudiciul este de 1 miliard de euro.

Citește și DNA intră tare în dosarul vaccinurilor din pandemie! Procurorii solicită ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă! Prejudiciul se ridică la 1 miliard de euro

„În conformitate cu prevederile constituționale și legale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”, a transmis DNA.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult