- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, intervine în scandalul Pilonului II de pensii! „De unde a apărut acel amendament?”

26 Sep, 18:06 • Cornel Ghimeșan
Răsturnare de situație în scandalul legat de Pilonul II de pensie. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat marți că nu știe cine a propus amendamentul la pachetul de măsuri fiscale care elimină obligativitatea aderării la Pilonul 2 de pensii.
Marcel Ciolacu, intervine în scandalul Pilonului II de pensii! „De unde a apărut acel amendament?”

Marcel Ciolacu, intervine în scandalul Pilonului II de pensii! Mai mult, premierul României a subliniat că nu au existat discuții în coaliție legate de Pilonul II.

Citește și Marcel Ciolacu confirmă valul de concedieri masive în România! Iată cine sunt angajații care vor rămâne fără locul de muncă

Marcel Ciolacu, intervine în scandalul Pilonului II de pensii!

Reacția premierului a venit înainte de ședința comună în cadrul căreia Guvernul urmează să își asume responsabilitatea pe proiectul de lege privind măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Cine a propus? Acel cineva să vină să spună cu cine a discutat, cu mine sau cu domnul Nicolae Ciucă, despre pilonul 2? De unde a apărut acel amendament? Eu astăzi am trecut prin Guvern amendamentele convenite la prânz cu domnul președinte Nicolae Ciucă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai mulți parlamentari PSD au propus, inițial, printr-o serie de amendamente la proiectul de lege privind măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare pe care Guvernul își va asuma răspunderea, să se elimine obligativitatea aderării la Pilonul 2 de pensii, iar participanții actuali să ceară în scris că vor să rămână în sistem, astfel vor rămâne asigurate în sistemul public, se arată într-un document obținut de Economedia.ro.

Totodată, Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, a infirmat modificarea articolului privind pilonul 2 de pensii.

„O reacție lămuritoare: documentul cu amendamente care a circulat nu este asumat de PSD. Amendamentele au fost transmise la guvern și vor fi făcute public în cel mai scurt timp”, a declarat Lucian Romașcanu pentru G4media.

Marcel Ciolacu confirmă majorarea pensiilor în 2024

Premierul țării confirmă majorarea pensiilor mici. Marcel Ciolacu face noi declarații pentru pensionari.

Marcel Ciolacu face anunțul momentului despre majorarea pensiilor. Oficialul de la Guvern promite că pensiile mici vor fi mărite primele. Prezent în platoul Antena 3 CNN a vorbit despre pensiile românilor, despre când și cu cât vor fi majorate acestea.

Atât noi, cât și Comisia Europeană considerăm că sunt inechități foarte mari între pensiile foarte mici și pensiile mari și se caută un echilibru social. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, de la 1 ianuarie 2024, ea să fie în vigoare.

Avem aceeași viziune cu Comisia privind pensiile generale și vom merge până la sfârșitul anului, astfel încât la anul să avem o nouă lege a pensiilor cu adevărat. Este normal și corect ca pensiile mici să fie primele mărite.

Nu putem mări cu același procent pensiile mici și pensiile mari. Minimul de procent va fi reprezentat de inflația din anul respectiv”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Tot în cursul zilei de ieri, președintele CNPP a mai adus un anunț pentru pensionari. Românii au fost informați cu privire la un nou sprijin financiar.

„Vești bune pentru pensionari!

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează:

– venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 1.501 – 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 2.001 – 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării„, este mesajul transmis luni, de şeful Casei de pensii, Daniel Baciu.

Citește și Ce se va întâmpla cu taxele românilor și cu scumpirile alimentelor. Marcel Ciolacu: „Ne-am îndatorat 200 de miliarde de lei într-un an și câteva luni”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult