- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu își dorește o alianță politică pe mai mulți ani. „Suntem condamnați împreună să continuăm acest proiect pentru România”

22 Mar, 16:23 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu vrea continuarea alianței PSD-PNL pentru mai mulți ani. Liderul PSD este de părere că perioada în care erau schimbați „sute de miniștri” trebuie să ajungă la final.
Marcel Ciolacu își dorește o alianță politică pe mai mulți ani. „Suntem condamnați împreună să continuăm acest proiect pentru România”

Premierul țării, Marcel Ciolacu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută în urma vizitelor făcute astăzi pe șantierele unde se lucrează la drumuri expres și autostrăzi că își dorește o continuare a actualei alianțe PSD-PNL pentru mai mulți ani, conform informațiilor relatate de News.ro.

Marcel Ciolacu vrea continuarea alianței PSD-PNL pentru mai mulți ani

„Până să facem această coaliţia de guvernare, nu prea ne-am ţinut de cuvânt. Ne-am asumat şi în Iniţiativa celor trei Mări, Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică, acest tronson este parte din acest drum rutier de mare viteză pe care ni l-am asumat.

În momentul în care există colaborare, există bunovoinţă, determinare şi mai ales stabilitate politică, fiindcă nu credei că se vor termina vreodată între noi discuţiile politice, nu se vor termina niciodată”, a spus premierul Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că este o diferenţă mare între ce se întâmplă în Guvern, la nivel naţional.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu dă vestea cea mare despre Autostrada Moldovei A7. „Până la sfârșitul anului vom deschide circulației”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Acum vin alegerile locale, dar o spun fără nicio reținere. Din punctul meu de vedere suntem condamnați împreună să continuăm acest proiect pentru România.

Și vom vedea votul românilor în ceea ce privește alianța electorală pentru lista de europarlamentare și pe urmă ne vom strânge din nou într-o coaliție și cred că și mai determinați decât suntem acum să creem o perspectivă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul crede că perioada în care erau „schimbați sute de miniștri, zeci de prim-miniștri trebuie să apună și în România”.

Proiect de țară pentru 10 ani

„Trebuie să intrăm într-o logică. Cred că Germania a avut cel mai longeviv – 16 ani a fost o alinață și 17 ani a fost același ministru al Transporturilor. Numai așa poți să dezvloțio o țără, poți să-ți ții toate angajamentele”, a precizat Ciolacu.

De reamintit este faptul  că în urmă cu o lună erau informații pe surse care supuneau că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, cu acordul lui Klaus Iohannis, își doresc un proiect de țară pe 10 ani care să includă un premier la un partid și un președinte de la celălalt partid – PSD și PNL – într-o rocadă de 4 sau 5 ani.

Vezi mai multe știri: Încă o categorie de români ar putea să iasă la pensie anticipat, fără penalizare