- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu nu crede în şansa României de aderare la Schengen: „Până acum ai dormit pe bancheta din spate a Europei şi acum ai pretenţia să fii jucător regional”

13 Jan, 23:35 • Anghel Oana
Marcel Ciolacu este de părere că România nu merită, deocamdată, să adere la Schengen, atât timp cât, până acum, ţara noastră "a dormit pe bancheta din spate a Europei". Aflat la conferinţa de alegeri a organizaţiei PSD Zalău, liderul PSD spune că, fără o politică coerentă şi fără să fim uniţi, nu vom avea şanse să intrăm în Schengen.
Marcel Ciolacu nu crede în şansa României de aderare la Schengen: Până acum ai dormit pe bancheta din spate a Europei şi acum ai pretenţia să fii jucător regional

Marcel Ciolacu critică politica externă a României, după ce aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen a fost refuzată la ultimul Consiliu JAI.

Marcel Ciolacu, reacţie dură vizavi de aderarea României la Schengen

Mie, personal, Marcel Ciolacu, cu PSD, cu colegii mei, (…) nu mi-este frică de nimic. Eu nu vreau să ne plângem. Eu vreau ca din acest an să schimbăm registrul şi să spunem clar care e drumul românilor şi a României. Nu poţi să ai pretenţii de a fi jucător regional când până acum, toată politica externă, noi am dormit pe bancheta din spate a Europei. Nu poţi să ai pretenţii şi să constaţi eşecuri pe care nu le numeşti eşecuri, că: Domn doctor, cum a decurs operaţia?! Excelent, reuşită operaţia, dar pacientul a decedat! Cam aşa e cu Schengen”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD spune că pentru îndeplinirea acestui obiectiv este necesar să fim uniţi.

Trebuie să avem o politică coerentă şi să fim respectaţi, dar trebuie să fim uniţi, chiar dacă suntem din familii politice diferite. S-a terminat perioada amatorismului la nivel central, chiar şi la nivel local. Nu e suficient sa cârpeşti un bulevard, trebuie să dai viaţă unui oraş. Toti cei care azi va reprezentam stim unde sa gresit si nu se va mai gresi. PSD nu va mai fi la mana unui lider, trebuie sa guverneze impreuna cu alesii locali pentru români„, a conchis liderul PSD.

Citeste si Petre Daea dă de pământ cu românii care cer bani de la Guvern! „Dacă ai sapa în mână, apucă-te …

Marcel Ciolacu: „Nu există să ai venituri excepţionale şi statul să nu ţi le impoziteze suplimentar”

Marcel Ciolacu a afirmat, de asemenea, că anul 2022 a fost anul în care PSD-ul a readus România la normalitate şi a luat măsuri pentru a proteja nivelul de trai al românilor. Marcel Ciolacu a subliniat, de asemenea, că creşterea impozitelor şi taxelor este o măsură firească şi absolut necesară în contexul creşterii veniturilor. El a ţinut să sublinieze că toate ţările europene au luat măsura creşterii taxelor.

Anul in care am fost pompierii de serviciu a luat sfarsit. E cazul să ducem România mai departe, să venim cu soluţiile asteptate de români, sa nu mai cautam motive de ce nu reusim sa ne implicam total in actul de guvernare. Şi cei mai rai adversari au recunoscut ca PSD a adus coerenta si eficienta necesara unui act de guvernare intr-o perioadă foarte scurta. Am intors in economie aproape 6% din PIB, anul acesta avem cel mai mare buget pentru investitii din toata istoria României, aproape 7,2% din PIB, anul trecut au fost cele mai multe investitii atat din fonduri europene, cât si din bugetul de stat. Va fi o crestere economica la fel ca si anul acesta, cred ca printre primele din UE.

Citeste si Carduri de energie 2023. Au fost modificate! Cum arată acum documentele prin care oamenii vor primi ajutorul pentru facturi

Trebuie să revenim la ceea ce ne defineşte, că suntem sociali-democrati, ca in primul rand echitatea sociala e menirea noastra sa o facem, si nu menirea dreptei. Nu inseamna ca venim cu taxe mai mari, ci ca va trebui să reducem impozitarea muncii si sa marim impozitarea capitalului. Sa creem parghii care duc la inchiderea unei discrepante intre patura de sus si cea de jos. Daca vom face o politică echitabilă social, se va reveni la aceeaşi criză socială pe care o aveam atunci cand ne-am asumat sa intram la guvernare.

Sunt lucruri normale in toate tarile europene. Nu exista sa ai venituri exceptionale si statul sa nu ti le impozitete suplimentar. Nu poti beneficia de bani de la stat pentru ca e pandemie si tu sa faci venituri extraordinare si nimeni sa nu ti le impoziteze. Nu poti castiga din criza energetica de la noi toti si nimeni sa nu te impoziteze. Nu sunt impozite in plus, sunt echitati sociale pe care trebuie sa le explicam foarte bine romanilor”, a declarat Marcel Ciolacu la Zalău.