- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii, în vizită la o fermă din Baia Mare. „Am învățat foarte multe cu toții, fiindcă erau și lucrurui pe care le scăpasem”

26 Jan, 14:24 • Fundeanu Madalina
Premierul Marcel Ciolacu și Florin Barbu, ministrul Agriculturii, au vizitat vineri, 26 ianuarie, Ferma Zootehnică din Baia Mare. Marcel Ciolacu a oferit noi declarații în legătură cu situația fermierilor.
Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii, în vizită la o fermă din Baia Mare. „Am învățat foarte multe cu toții, fiindcă erau și lucrurui pe care le scăpasem”

Premierul Marcel Ciolacu și Florin Barbu, ministrul Agriculturii, au vizitat vineri, 26 ianuarie, Ferma Zootehnică din municipiul Baia Mare. Marcel Ciolacu a oferit noi declarații în legătură cu situația fermierilor, spunând că îi pare rău că nu a știut de demestrul acestora, dar că acum lucrurile s-au rezolvat și au ajuns la un consens.

Marcel Ciolacu și Florin Barbu vizitează fermieirii din Baia Mare

„Mi-a fost ciudă pe faptul că nu am știu demersul fermierilor, pentru că, împreună cu dl. ministru, foarte multe din cele revendicate erau deja bugetate și urmau să se pună în aplicare prin actele normative. Era ianuarie, abia aprobasem bugetul, dar în acest moment ne-am lămurit cu toții și am învățat foarte multe cu toții, fiindcă erau și lucrurui pe care le scăpasem, mai ales lucruri tehnice, nu lucruri de fond, lucruri de formă care obstrucționau într-un fel activitatea”, a declarat Marcel Ciolacu, astăzi, după vizita efectuată împreună cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la o fermă din Baia Mare, conform Antena 3 CNN.

Când a fost întrebat dacă liberalii se puteau implica mai mult, el a răspuns simplu:

„Eu îmi văd de treaba mea de prim-ministru”.

Te-ar putea interesa și: Proprietarii Dedeman au dat lovitura! Au achiziționat o suprafață mare de teren în Pipera, de la fiica lui Fathi Taher. Ar putea construi sute de apartamente și magazine

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Acel ministru propus de PNL, normal că am apelat, tot ca prim-ministru… dar am avut alături de mine miniștrii Agriculturii și Transporturilor, Florin Barbu și Sorin Grindeanu, cu care am lucrat și sâmbătă, și duminică…

Au fost multe neînțelegeri, multe lucruri strânse în ani de zile, multe frustrări, dar nu au fost lucruri esențiale și de fond – legislație nepusă în aplicare, cum era cazul ASF, cu suspendarea RCA pe perioada când camionul nu funcționa… Acum s-au lămurit toate aceste lucruri”, a concluzionat premierul României.

În urma vizitei, Marcel Ciolacu a fost întrebat și despre un candidat comun la alegerile prezidenţiale din partea PSD şi PNL.

„Staţi să depăşim întâi europarlamentarele şi vă promit, vă las numărul meu de telefon, mă sunaţi şi vă răspund după europarlamentare, să terminăm cu astea”, a răspuns preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu.

Despre alegerile locale, Ciolacu a precizat că „toţi primarii PSD care sunt acum vor candida”.

Vezi mai multe știri: 2024 aduce provocări noi pe piața cerealelor! Câtă marfă trebuie să vândă fermierii români pe contracte forward