- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Mircea Geoană, anunț privind candidatura la prezidențiale în 2024: „Vom vedea ce avem de făcut”

23 Apr, 23:34 • Adrian Popovici
Mircea Geoană a vorbit recent despre posibilia sa candidatură la Cotroceni și a explicat că urmează să facă în curând un anunț pe această temă.
Mircea Geoană, anunț privind candidatura la prezidențiale în 2024: „Vom vedea ce avem de făcut”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, este unul dintre numele luate în calcul pentru o potențială candidatură la Cotroceni. Experiența sa în politica locală și în cea internațională au făcut ca pe măsură ce alegerile prezidențiale se aproprie să apară tot mai multe speculații legate de o posibilă intrare în această cursă. Într-un interviu pentru Antena 3 CNN, acesta a oferit o serie de detalii despre acest subiect.

Mircea Geoană a declarat că încă nu a luat o decizie finală cu privire la viitorul său politic, dar a subliniat că este tot mai aproape de a face această decizie. Deși nu este momentul potrivit pentru a face un anunț despre o candidatură la prezidențiale.

În acest interviu, Mircea Geoană a mai adăugat va face un anunț public pentru a clarifica situația candidaturii sale la Cotroceni. În ceea ce privește posibilitatea de a pleca mai devreme din poziția sa de la NATO, politicianul a explicat că este conștient de experiența sa în politică și că nu vrea o altă funcție internațional. În schimb, este deschis să contribuie la reconstrucția României.

„O decizie finală nu am luat-o încă, deocamdată trebuie să mă ocup de obligațiile mele la nivelul NATO, dar văzând ce se întâmplă în țară sunt tot mai aproape de o decizie. Nu este cazul să fac acum un anunț, dar se va întâmpla în curând. Vom vedea ce avem de făcut, sunt extrem de măgulit că oamenii au o părere bună despre mine.

Este o decizie importantă ce necesită implicare, dar cred că acum sunt mai aproape de decizie, o decizie cu anunț public care să termine această perioadă cu răspunsuri încă evazive din partea mea.

Dacă voi pleca mai devreme din NATO, răspunsul este da, sunt un om trecut prin viață, știu ce înseamnă politica. Pot spune că nu sunt în căutarea unui alt job internațional după o astfel de poziție în NATO. Dacă va fi de făcut, de pus umărul la renașterea țării, am s-o fac cu toată inima, nu mă întorc la ce am făcut în anii precedenți, am învățat politică”, a concluzionat Mircea Geoană.

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Te-ar putea interesa și: Mircea Geoană, dezvăluiri despre boala care îi macină corpul: „În România am fost diagnosticat greșit de două ori!”

Ce spune Mircea Geoană despre situația în care se află România acum?

După cum a explicat Mircea Geoană, în prezent, lumea se află într-un punct de cotitură și că toate războaiele și înțelegerile dintre diferitele state ale lumii indică faptul că ne aflăm într-un moment de „redefinire a ordinii mondiale”. În ceea ce privește România, secretarul general adjunct al NATO a subliniat că „e multă treabă de făcut” și că țara noastră se află într-un context fără precedent de la sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial.

„Românii reprezintă democrație, în cele din urmă este o confruntare între două modele ale societății. La noi e multă treabă de făcut, dar prefer să trăiesc într-o democrație decât într-un regim închis. Este un moment de redefinire a ordinii mondiale, de redefinire a ordinii tehnologice mondiale și un moment în care se împart cărțile.

România de-a lungul istoriei ei, a avut mereu tăria de a se aduna. Acum e un moment de mare complexitate, care cred că nu a fost nici după al doilea război mondial nu a fost un moment așa important”, a declarat Mircea Geoană.

Citește și: Candidează Mircea Geoană din partea PSD-PNL la alegerile prezidențiale din 2024? „Se poate şi fără ei”