- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Nicuşor Dan face marele anunţ pentru locuitorii capitalei: „În doi-trei ani, căldura şi apa caldă nu vor mai fi o preocupare pentru bucureşteni”

07 Sep, 22:58 • Russo George
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi la Prima News că momentul în care căldura şi apa căldă nu o să mai fie o preocupare pentru bucureşteni o să fie în doi trei ani de acum, dar momentul în care nu o să mai fie avarii este mai îndepărtat.
Nicuşor Dan face marele anunţ pentru locuitorii capitalei: În doi-trei ani, căldura şi apa caldă nu vor mai fi o preocupare pentru bucureşteni

Nicuşor Dan a afirmat, cu această ocazie, că în iarna trecută nu au existat bucureşteni care să stea fără căldură mai mult de două-trei zile, ceea ce este în mod evident fals, fiind documentate multiple avari a căror reparaţie a durat şi până la o lună.

”Au existat avarii dar nu acele avarii mari, sistematice, uriaşe pe care să nu poţi să le rezolvi”, a spus primarul, el arătând că acesta este ”rezultatul unei politici dezastruoase de 30 de ani”.

Nicuşor Dan a spus că în această vară au avut sectoarele 2,3 şi 4 unde locuitorii au stat fără apă caldă o perioadă de mai mult de 20 de zile.

”E mai bine să nu ai 20 de zile apă caldă vara decât să nu ai 20 de zile cădură iarna, acolo era un nod, în strada Releulului, unde nu s-a intervenit de 55 de ani. Exista riscul, dacă nu intervenim, să se rupă în iarnă şi am decis să intervenim în vara asta cu coonsecintele pentru ctăţeni. Asta este politica reală în beneficiul cetăţenilor. Există progrese, în zona Ferentari unde am terminat lucrările iar în asta nu au mai fost probeme şi sunt şi alte zone”, a spus Nicuşor Dan, la Prima News,  precizând că iarna aceasta va fi mult mai bine decât cea trecută.

”Momentul în care căldura şi apa căldă nu o să mai fie o preocupare pentru bucureşteni o să fie în doi trei ani de acum. Momentul în care nu o să mai fie avarii este mai îndepărtat”, a mai spus primarul.

În aceeaşi emisiune, Nicuşor Dan a prezentat încă un proiect foarte ambiţios, respectiv un trotuar suspendat la 3 metri deasupra cursului Dâmboviţei, care să reprezinte un pasaj pietonal, dotat şi cu piste pentru biciclete, întins între Piaţa Unirii şi Pdul Izvor.

Citeşte şi: Nicușor Dan, din nou în belele: Primăria Capitalei, dată în judecată de Primăria Sectorului 2

”Vrem să facem un pietonal de-a lungul Dâmboviţei ca să putem în sfârşit în valoare Dâmboviţa”, a anunţat primarul Capitalei.

”Vrem să mergem între Piaţa Unirii şi Podul Izvor, deasupra apei cu un trotuar de 3 metri, suspendat deasupra apei, pe care să fie promenadă pietonală şi cu piste de biciclete”, a spus Nicuşor Dan.

”Ne-a luat cam un an şi jumătate să luăm avizele, avem de luat o decizie, fie ieşim în achiziţie publică fie mergem cu compania noastră care tocmai a terminat podul de la Doamna Ghica”, a spus primarul.

Nicuşor Dan a precizat că proiectul promenadei ar urma să fie finalizam într-un an, un an şi jumătate, deci după alegeri.

Citeşte şi: Studiu inedit. Cum au călătorit românii în primele 8 luni ale anului. Top destinații favorite