- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Nicușor Dan: „Încă 9 spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare, în valoare de 51 de milioane de lei”

31 Jul, 21:03 • Cornel Ghimeșan
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că nouă spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare, în valoare de 51 de milioane de lei.
Nicușor Dan: Încă 9 spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare, în valoare de 51 de milioane de lei

E vorba despre spitalele “Victor Babeș”, “Dr. Ioan Cantacuzino”, Foișor, “Victor Gomoiu”, Filantropia, Colentina, “Sfânta Maria”, “Dr. Panait Sârbu” și “Centrul Sfântul Stelian”.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu anunță ce se va întâmpla cu cele 200.000 de locuri de muncă ce vor fi desființate

Nicușor Dan: „Investiții de 51 de milioane de lei”

Încă 9 spitale din Capitală vor beneficia de investiții în proiecte de digitalizare, în valoare de 51 de milioane de lei.

Proiectele aprobate în cea mai recentă ședință de Consiliu General vor fi depuse spre finanțare din PNRR.

Digitalizarea activității spitalelor vizează achiziţii de componente hardware, modernizarea rețelelor de calculatoare, digitalizarea fluxurilor de documente, realizarea de baze de date sigure, până la platforme integrate pentru creșterea adresabilității.

Spitalele “Victor Babeș”, “Dr. Ioan Cantacuzino”, Foișor, “Victor Gomoiu”, Filantropia, Colentina, “Sfânta Maria”, “Dr. Panait Sârbu” și “Centrul Sfântul Stelian” vor fi beneficiarele investițiilor.

Până acum, ASSMB, instituție aflată în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a mai obținut următoarele finanțări prin PNRR: un proiect pentru componenta „Infrastructură spitalicească nouă” (în valoare de 51 milioane lei), 6 proiecte pentru componenta „Unități de asistență medicală ambulatorie” (în valoare de 24 milioane lei) și 5 proiecte pentru componenta „Reducerea riscului de infecții nosocomiale” (în valoare de 46 milioane lei)„, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Citește și Mare atenție, români! Greșeala care vă poate aduce amenzi de 3.000 de lei din partea Poliției

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult