- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

O nouă ședință decisivă a coaliției azi, 25 martie. Liderii anunță numele candidaților pentru sectoarele Capitalei

25 Mar, 10:34 • Fundeanu Madalina
Liderii coaliției anunță azi, 25 martie, care sunt candidații pentru sectoarele Capitalei. Săptămâna trecută a fost anunţat candidatul la Primăria Capitalei - medicul Cătălin Cîrstoiu.
O nouă ședință decisivă a coaliției azi, 25 martie. Liderii anunță numele candidaților pentru sectoarele Capitalei

Liderii coaliției PSD-PNL se reunesc luni, 25 martie, la ora 11:00, într-o nouă ședință, pentru a definitiva lista comună la alegerile locale şi pentru a decide candidaţii la sectoarele Capitalei, după ce săptămâna trecută au anunţat candidatul la Primăria Capitalei – medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitatului Universitar, conform știripesurse.ro.

Liderii coaliției anunță care sunt candidații pentru sectoarele Capitalei

Așadar, potrivit surselor, PNL ar urma să aibă candidaţi la Primăria Sectorului 1 – parlamentarul George Tuță şi la primăria sectorului 6, unde actualul primar, Ciprian Ciucu, doreşte încă un mandat de primar.

La rândul său, PSD va numi candidaţi la Sectorul 2 şi sectorul 5 unde intră în cursă prefectul Rareș Hopincă, iar la sectoarele 3 şi 4 vor fi susţinuţi de către coaliţie actualii edili, Robert Negoiţă şi Daniel Băluţă.

Miercuri, liderul PSD spunea că nu au fost desemnați candidații PSD și PNL la Sectoarele 1, 2 și 3 pentru că „avem o altă abordare”, iar PSD și PNL „nu trag din fes, nu facem bețigașe”.

În discuție a intervenit și Nicolae Ciucă, liderul PNL, care a spus că își doresc să existe o coerență între candidatul la Primăria Capitalei și candidații de la sectoare.

Citește și: PNL a aprobat alianța cu PSD pentru alegerile europarlamentare. Liberalii au acceptat și fuziunea cu ALDE

Coaliția PSD - PNL anunță candidații pentru sectoarele Capitalei
Coaliția PSD – PNL anunță candidații pentru sectoarele Capitalei

Conducerea PNL a aprobat formarea unei alianțe electorale cu PSD pentru alegerile europarlamentare

Duminică, 24 martie, a fost o zi importantă pentru liberali. Consiliul Politic Național al PNL a aprobat formarea alianței electorale cu PSD pentru alegerile parlamentare din această vară, partid cu care se află deja într-o coaliție de guvernare, conform Agerpres. Mai mult, pe agenda liderilor formațiunii politice s-a aflat și fuziunea cu ALDE, partidul fondat de fostul premier și șef al liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, PNL a mai anunțat și o schimbare importantă de cadre. Prin urmare, s-a hotărât includerea europarlamentarului Vlad Nistor în Biroul Executiv, acesta urmând să primească după această decizie o poziție de vicepreședinte.

Cea mai importantă decizie adoptată duminică are în vedere aprobarea alianței electorale dintre PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din această vară. Informațiile publice indică faptul că pentru punct al ordinii de zi au fost acordate 838 voturi ”pentru”.

Vezi mai multe știri: Românii se împrumută din nou de la bănci. Numărul de credite ipotecare din 2023, în creștere cu 25% față de 2022