- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Olaf Scholz avertizează asupra unui nou Război Rece prin împărţirea lumii în blocuri. Acesta crede că Rusia şi China sunt o ameninţare la o lume multipolară

05 Dec, 15:57 • Gabriela Andreescu
Olaf Scholz avertizează Occidentul să evite apariţia unui nou Război Rece prin împărţirea lumii în blocuri, într-un articol de opinie publicat luni în revista "Foreign Affairs". În cadrul acestui articol, cancelarul german își exprimă doprința de a fi depuse toate eforturile pentru a construi noi parteneriate.
Olaf Scholz avertizează asupra unui nou Război Rece prin împărţirea lumii în blocuri. Acesta crede că Rusia şi China sunt o ameninţare la o lume multipolară

Cancelarul german indică Rusia şi China ca fiind două ţări ce reprezintă o ameninţare la adresa unei lumi multipolare şi afirmă că trebuie să existe o unitate europeană şi transatlantică mai puternică.

Într-un articol de opinie publicat luni în revista Foreign Affairs, cancelarul german a cerut să se depună toate eforturile pentru a construi noi parteneriate. Olaf Scholz consideră că Rusia și China sunt două țări care reprezintă o amenințare pentru o lume multipolară, și îndeamnă la o unitate europeană și transatlantică mai puternică, scrie digi24.ro 

Citește și: Ucrainenii resping propunerea de pace a lui Macron: „Cineva doreşte să ofere garanţii de securitate unui stat terorist şi ucigaş?”

Rusia şi China sunt o ameninţare la o lume multipolară, consideră Olaf Scholz
Rusia şi China sunt o ameninţare la o lume multipolară, consideră Olaf Scholz

„Trebuie să evităm tentaţia de a împărţi din nou lumea în blocuri. Acest lucru înseamnă să depunem toate eforturile pentru a construi noi parteneriate, în mod pragmatic şi fără ochelari ideologici”, a scris cancelarul german în articolul menționat.

Parteneriatul transatlantic rămâne vital pentru a putea contracara provocările pe care le constituie ameninţarea rusă cu posibile atacuri asupra unui teritoriu aliat, în timp ce calea Chinei spre izolare şi abordarea ei faţă de Taiwan necesită ca Europa şi America de Nord să formeze un nou şi mai puternic parteneriat cu ţări din întreaga lume, a îndemnat Scholz.

„Germanii intenționează să devină garantul securității europene, după cum aşteaptă aliaţii noştri să fim, un creator de punţi în cadrul Uniunii Europene şi un avocat în favoarea unor soluţii multilaterale la probleme globale”, a mai scris Olaf Scholz.

Citește și: Statul dă 230 de milioane de euro tinerilor care vor să-și deschidă mici afaceri

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult