- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Partidul lui George Simion, atac fără precedent la adresa Ucrainei: ”România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei”

04 Jan, 23:46 • Cornel Ghimeșan
Partidul AUR a acuzat miercuri Ucraina că este un stat care calcă în picioare drepturile minorităților și a subliniat faptul că România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei la București.
Partidul lui George Simion, atac fără precedent la adresa Ucrainei: ”România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei”

Partidul lui George Simion, atac fără precedent la adresa Ucrainei. Alianţa pentru Unirea Românilor a lansat miercuri un atac dur la adresa Kievului, după ce marți Ambasada Ucrainei la București a solicitat autorităților române să îi ancheteze pe cei care au participat la o paradă organizată la Bacău cu ocazia sărbătorilor de iarnă, costumați în militari ruși, potrivit RomâniaTV.net.

Citește și Într-o singură lună, Gazprom a scumpit gazele pentru Republica Moldova cu peste 50%

Partidul lui George Simion, atac fără precedent la adresa Ucrainei

Mai mult, reprezentanții AUR a solicitat miercuri Ministerului Afacerilor Externe să răspundă ferm Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

„Alianţa pentru Unirea Românilor cere Ministerului Afacerilor Externe să răspundă ferm şi neîntârziat Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, după ce misiunea diplomatică şi-a permis să ceară efectuarea unei anchete pe teritoriul României. Solicitarea Ambasadei vine după ce mass-media din ţara noastră a prezentat o paradă tradiţională ocazionată de Sărbătorile de Iarnă desfăşurată în localitatea Berzunţi, judeţul Bacău, în cadrul căreia erau portretizate în antiteză cele două tabere aflate în confruntare pe frontul din Ucraina”, potrivit unui comunicat de presă.

Partidul lui George Simion susține că oricât de neispirată, deplasată şi nepotrivită cu momentul actual ar fi manifestarea localnicilor din Berzunţi, ”tonul imperativ al diplomaţilor ucrainieni este inacceptabil, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui stat obişnuit să calce în picioare drepturile şi libertăţile minorităţilor naţionale”.

„România nu are nimic în comun cu sistemul de justiţie ucrainian şi nu se poate întoarce la tradiţia anchetelor care au distrus destine, au despărţit familii şi au deznaţionalizat comunităţi întregi după cel de-Al Doilea Război Mondial”, au mai transmis liderii AUR.

Ambasada Ucrainei la Bucureşti a reacționat dur, marţi, după ce la Bacău a fost oganizată parada anuală de sărbători cu „mascaţii din Berzunţi, care au ales să se deghizeze în soldați ruși.

„Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federaţiei ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi. Suntem convinşi, că asemenea manifestare contrazice despoziţiei poporului român, care şi-a exprimat sprijinul necondiţionat Ucrainei în războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că aceast eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română”, au scris reprezentanţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, marţi, pe pagina de Facebook.

Re asemenea, reprezentanții Ambasadei Ucrainei la București au subliniat faptul că simbolurile agresiunii ruseşti trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

„Apelăm la instituţiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă şi detaliată a evenimentului menţionat”, au mai manționat reprezentanţii Ambasadei Ucrainei.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult