- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Premierul Marcel Ciolacu, despre ruperea coaliției: „Suntem la guvernare până în 2024, Pe urmă, românii vor hotărî cine să conducă România”

15 Dec, 17:35 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu, noi declarații despre ruperea coaliției de guvernare. După 2024, România va decide cine se va afla la conducere.
Premierul Marcel Ciolacu, despre ruperea coaliției: „Suntem la guvernare până în 2024, Pe urmă, românii vor hotărî cine să conducă România”

Premierul Marcel Ciolacu a oferit, vineri, noi declarații despre ruperea coaliţiei cu PNL în 2024. Acesta a spus că „trebuie să o rupă pentru că fac alta”.

„Suntem la guvernare până în 2024 şi normal că pe urmă, românii vor hotărî cine să conducă România”, a mai spus șeful PSD, potrivit informațiilor Digi24.

Marcel Ciolacu, declarații despre ruperea coaliției de guvernare

Premierul a fost întrebat la Caransebeș cum comentează afirmaţia liderului PNL Nicolae Ciucă, privind ruperea coaliţiei de guvernare anul viitor.

„Păi trebuie să o rupem pentru că facem alta. Suntem la guvernare până în 2024 şi normal că pe urmă, românii vor hotărî cine să conducă România. E total corect ceea ce a spus domnul Nicolae Ciucă”, a menţionat Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu face anunțul momentului pe final de 2023. „România intră în spațiul Schengen”

ruperea coaliției
ruperea coaliției

Ciolacu a mai afirmat anterior că această coaliție va fi „stabilă”, cel puţin până la sfârşitul anului 2024, și că își dorește ca ea să continue și după aceea.

„Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul anului 2024, această coaliţie şi chiar îmi doresc, cu toate că vorbim de principalele partide concurente, chiar îmi doresc să continuăm şi după 2024 şi cu o frecvenţă mai mică de a schimba miniştrii şi prim-miniştrii, fiindcă, între timp, am văzut şi noi calităţile şi defectele fiecăruia”, preciza premierul Marcel Ciolacu.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns marți, pentru sursa citată, unor întrebări adresate de Marcel Ciolacu. Întrebat de Ciolacu dacă regretă alianța cu PSD, liderul liberal a spus că nu și că a fost cea mai bună decizie care se putea lua ținând cont de contextul politic.

„Sigur, sunt oameni pe stradă care ne reproșează alianța cu PSD, dar alții înțeleg că nu se putea altfel, că am avut atitudinea corectă și România avea nevoie de stabilitate. Coaliţia va rezista în anul 2024.

Trebuie să ne asumăm guvernarea ţării, urmează un an electoral (…) sunt patru examene electorale, cinci tururi. Nu va fi un an simplu, va fi un an cât se poate de complicat. Dacă noi ne pierdem răbdarea, uzul raţiunii şi ajungem să destabilizăm situaţia politică înseamnă că am muncit atâţia ani degeaba”, a afirmat liderul PNL.

Vezi mai multe știri: Record incredibil în portul Constanța! S-a expediat o cantitate de 32 milioane de tone de cereale ucrainene, în primele 11 luni ale anului