- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu în urma deciziei BEC. „Se respectă legea. Partidul imediat se mişcă şi rezolvă problema”

26 Apr, 16:53 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu, reacție la cald după decizia BEC. Biroul Electoral Central a luat act de solicitarea PSD și PNL de a rupe alianța pentru candidatura la Primăria Capitalei.
Prima reacție a lui Marcel Ciolacu în urma deciziei BEC. „Se respectă legea. Partidul imediat se mişcă şi rezolvă problema”

Marcel Ciolacu

este de părere că decizia Biroului Electoral Central (BEC) în ceea ce privește înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL la nivelul Capitalei respectă legea. Președintele social-democraţilor a mai spus și că „partidul imediat se mişcă şi rezolvă problema”.

Marcel Ciolacu, reacție la cald după decizia BEC

„Se întâmplă. Se respectă legea. Sunt decizii, s-a întâmplat ceva? E o decizie pe care o respecţi, acolo sunt nişte magistraţi care decid acest lucru. Partidul imediat se mişcă şi rezolvă problema”, a explicat Marcel Ciolacu, vineri, 26 aprilie, la Parlament.

Întrebat dacă există şanse să mai aibă loc discuţii cu Cristian Popescu Piedone, președintele PSD a răspuns:

„Eu am spus ce văd eu că este corect. Dacă dânsul doreşte, poate să mă sune”, a spus Ciolacu.

„Eu vă spun, uitându-mă la dumneavoastră, că va câştiga doamna Firea cu tot cu candidatura domnului Piedone depusă”, a completat el.

Ai mai putea fi interesat și de: Salariul minim european în România. Marcel Ciolacu aduce vestea momentului: „Mecanismul propriu zis va începe de la 1 iulie”

Marcel Ciolacu. sursă: Gov.ro
Marcel Ciolacu. sursă: Gov.ro

Biroul Electoral Central a hotărât înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul Capitalei şi a protocoalelor de constituire a Alianţei electorale PSD-PNL la nivelul celor şase sectoare ale oraşului.

Ruperea alianței vine în urma deciziei PSD și PNL de a avea candidați separați la Primăria Capitalei și la Consiliul General. Legea nu permite denunțarea parțială a protocolului. Așadar, PSD și PNL au depus la BEC un nou protocol de alianță pentru candidaturile comune la primăriile de sector și la consiliile locale de sector.

Marcel Ciolacu a declarat în după-amiza zilei de astăzi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone.

„Eu am spus că trebuie să ne gândim la ceea ce avem de construit pentru Bucureşti, să nu încercăm să rămânem blocaţi în visele personale. Îi urez succes”, a mai menționat liderul PSD.

Mai mult de atât, șeful social-democraților a afirmat, vineri, că „nu împarte nimeni niciun vot”, întrebat fiind dacă susţinătorii PSD din Capitală se vor împărţi între Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone.

Vezi mai multe știri: Soluția găsită de aleși pentru a face Palatul Parlamentului independent energetic. Investiția ajunge la 30 de milioane de lei