- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

PSD cere convocarea unei ședințe de urgență a coaliției de guvernare:„Nu facem trocuri!”

24 Oct, 21:40 • Cornel Ghimeșan
După demisia lui Vasile Dîncu de la conducerea Ministerului Apărării, PSD solicită convocarea de urgență a unei ședințe a coaliției de guvernare. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a transmis că această ședință este posibil să aibă loc marți.
PSD cere convocarea unei ședințe de urgență a coaliției de guvernare:„Nu facem trocuri!”

Purtătorul de cuvânt al PSD transmis luni, că conducerea partidului a solicitat o ședință de urgență a coaliției de guvernare pentru a discuta despre numirea unui nou ministru al Apărării, care să îl înlocuiască pe Vasile Dîncu.

Citește și Premierul Nicolae Ciucă va fi interimar la Ministerul Apărării

„La Biroul Permanent Naţional am avut informarea pe care ne-a făcut-o Vasile Dîncu referitor la demisia pe care a prezentat-o astăzi. Ne-a spus foarte clar că nu a primit nicio critică oficială şi că nu i-a solicitat nimeni demisia, dar că dumnealui consideră că este motivată această demisie în acest moment. Care ar fi paşii următori: decizia pe care a luat-o Biroul Permanent Naţional al PSD este ca să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinţe a coaliţiei pentru a avea o discuţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional pentru perioada următoare. (…) Este nevoie de o şedinţă în coaliţie pentru a limpezi discuţiile care au avut loc în spaţiul public în această perioadă”, a spus Radu Oprea.

Social-democratul transmis că şedinţa coaliţiei este posibil să aibă loc marţi, asta pentru că prim-ministrul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles.

„În acelaşi timp, solicitarea pe care a făcut-o astăzi de dimineaţă PSD, ca premierul Ciucă să ocupe funcţia interimară de ministru al Apărării, deja s-a şi întâmplat. Drept urmare, având în vedere trecutul profesional al premierului de ministru al Apărării şi de şef al Statului Major, ne dă garanţiile că în această perioadă Ministerul Apărării are o conducere care ştie şi înţelege exact dimensiunea geopolitică şi contextul geopolitic de astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Radu Oprea a menționat faptul că în şedinţa de luni a PSD nu s-a discutat despre numele posibililor candidaţi pentru conducerea Ministerului Apărării.

Mai mult, social-democratul respins ideea că PSD vrea să renunțe la portofoliul de la Apărare în schimbul portofoliului de la Interne, deținut de PNL.

„Nu facem trocuri”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Citește și Marcel Ciolacu, declarații legate de viitorul ministru al Apărării: „Avem de unde alege dintre cei care au făcut armata”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult