- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

PSD şi PNL se acuză reciproc după ce OMV a fentat taxa de solidaritate: „Să îl întrebe pe Virgil Popescu de ce a eşuat”

07 Feb, 21:25 • Russo George
Rareş Bogdan a declarat marţi că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, trebuie să dea explicaţii privind această situaţie creată la Ministerul de Finanţe, referitor la transpunerea regulamentului european, în urma anunţului OMV că nu va plăti taxa de solidaritate.
PSD şi PNL se acuză reciproc după ce OMV a fentat taxa de solidaritate: Să îl întrebe pe Virgil Popescu de ce a eşuat

În replica, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a transmis printr-un comunicat postat pe Facebook că europarlamentarul liberal Rareş Bogdan ar trebui să-l întrebe pe colegul său de partid, ministrul Energiei Virgil Popescu, de ce a eşuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate.

„Rareş Bogdan aruncă o nouă petardă pentru că tot dreapta a ratat şi taxarea companiilor care au realizat profituri extraordinare pe seama noastră. În loc să îl întrebe pe colegul lui, ministrul energiei, Virgil Popescu, de ce a eşuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate, dă vina pe ministerul finanţelor publice. Sunt sigur că domnul Rareş Bogdan nu este ignar şi înţelege foarte bine ce este un Regulament european şi cum se aplică el.

Faptul că posibilitatea de intervenţie a oricărui Stat Membru este extrem de mică. În acest caz, al aplicării Regulamentului 1854/2022, Comisia Europeană răspunde clar că nu este nicio greşelă şi că procentul de 75% este minimul posibil, iar cele cinci activităţi europene sunt preluate corect în codurile CAEN. Deci, Rareş Bogdan continuă dezinformarea şi minciuna doar pentru a masca neputinţa colegilor lui, sau poate pentru a atrage atenţia asupra lor dacă vor urma schimbări”, a scris Oprea pe Facebook.

Citeşte şi: Rareș Bogdan acuză: „Ministrul Finanţelor trebuie să dea explicaţii”. Scandalul OMV pe taxa de solidaritate continuă

În plus, Radu Oprea aduce aminte şi de scandalul votului negativ acordat de Austria aderării României la spaţiul Schengen, catalogându-l tot ca pe un eşec al dreptei, adică al PNL.

„Rareş Bogdan a primit un «nu» de la cancelarul austriac Nehammer, precum un pumn în faţă, dar fără mănuşă de catifea. Ca oricare politician «versat» a scos repede batistuţa pentru a şterge urmele eşecului şi s-a cocoţat rapid pe valul revoltei resimţite de români la auzul nedreptăţii pe care Austria a comis-o contra României. Nedreptatea «nu»-ului exprimat de guvernul austriac la votul pentru accederea românilor în spaţiul Schengen a fost resimţit ca o ofensă de fiecare dintre noi. Rareş Bogdan a aplicat tactica «focul la ei» şi a anunţat boicotul, doar pentru ca românii să uite insuccesul dreptei şi al lui personal, ca stindard al europarlamentarilor liberali. Fumigena nu l-a ajutat, românii nu uită şi înteleg foarte bine responsabilităţile fiecăruia”, a mai scris Ştefan Radu Oprea.

Citeşte şi: Continuă lupta pentru aderarea la Schengen! Premierul Ciucă a prim-ministrul Bulgariei