- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Rareș Bogdan acuză: „Ministrul Finanţelor trebuie să dea explicaţii”. Scandalul OMV pe taxa de solidaritate continuă

07 Feb, 17:19 • Polojan Tudor
Rareș Bogdan aduce acuzații în scandalul OMV legat de taxa de solidaritate. Acesta îl arată cu degetul pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.
Rareș Bogdan acuză: Ministrul Finanţelor trebuie să dea explicaţii. Scandalul OMV pe taxa de solidaritate continuă

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, spune că statul se comportă diferențiat pentru că „unii sunt de la Viena și alții de la Rădăuți”. Tot el cere clarificări cu privire la situația creată în Ministerul de Finanțe și de ce Câciu trebuie să ofere explicații în legătură cu OMV și taxa de solidaritate, scrie stiripesurse.ro.

Rareș Bogdan a subliniat faptul că OMV și alte corporații sfidează prin management și de ani de zile scot banii în afara granițelor României. Deși taxa de solidaritate este de peste un miliard, nimeni nu face nimic în acest sens, astfel că OMV va scăpa basma curată, mai spune europarlamentarul.

Te-ar mai putea interesa și: România are un nou furnizor de gaze naturale! Cel mai mare importator din Grecia vine în piața românească

Rareș Bogdan vrea ca OMV Petrom să plătească taxa de solidaritate/ sursa foto: digi24.ro
Rareș Bogdan vrea ca OMV Petrom să plătească taxa de solidaritate/ sursa foto: digi24.ro

Rareș Bogdan și codurile CAEN

Europarlamentarul PNL a arătat că Regulamentul european a fost scos din cinci state: Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Slovacia, echipa acestuia studiind până acum doar 14 state, rămânând celelalte 13.

”Din cele 14 state studiate, în 5, Ministerele de Finanţe ale ţărilor respective, nu au introdus coduri CAEN în transpunerea Ordonanţei. Deci, chestiunea cu obligativitatea de a fi trecute coduri CAEN pe transpunerea regulamentului este falsă şi aici trebuie să dea explicaţii Ministerul Finanţelor Publice, domnul ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, pentru a ne spune exact de ce este această situaţie creată la Ministerul de Finanţe, cu privire la transpunerea regulamentului respectiv în ordonanţa adoptată de Guvern pe data de 20 decembrie”, a spus el.

Eurodeputatul este de părere că Adrian Câciu ar face bine să iasă public și să răspundă întrebărilor jurnaliștilor și să nu se mai poarte diferențiat „pentru că unii sunt de la Viena şi alţii de la Rădăuţi”. Indiferent din ce localitate vii, Mangalia sau Tokyo, statul român trebuie respectat iar taxele și impozitele trebuie plătite conform legislației, nu să se încerce fentarea legii.

Mai citește și: Veste bună pentru români! Peste 11 miliarde de lei către furnizorii de energie, decontați de ANRE

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult