- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Robert Negoiţă anunță că va candida din nou la Primăria Sectorului 3. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, prezenți la eveniment

28 Mar, 21:26 • Fundeanu Madalina
Robert Negoiță e gata de un nou mandat! Primarul Sectorului 3 și-a lansat oficial candidatura, în prezența președinților coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.
Robert Negoiţă anunță că va candida din nou la Primăria Sectorului 3. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, prezenți la eveniment

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, și-a lansat oficial candidatura pentru un nou mandat, în prezența președinților coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, conform informațiilor relatate de Antena 3 CNN.

Robert Negoiță este gata de un nou mandat!

De asemenea, și Cătălin Cîrstoiu a participat, joi seara, la lansarea candidaturii pentru un nou mandat de primar al Sectorului 3 a lui Robert Negoiță, proaspăt operat la un picior.

Lansarea candidaturii lui Robert Negoiță, care este susținută de PSD și PNL, a fost organizată la hala Laminor.

Alegerile locale vor avea loc în 9 iunie 2024, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul european, asta după ce coaliția de guvernare PSD-PNL a decis comasarea alegerilor.

Pe 9 iunie 2024, la ora 7.00, va începe procesul de votare, pentru ambele scrutinuri, și se va încheia în aceeași zi, la ora 22.00.

După numărarea voturilor și soluţionarea eventualelor sesizări sau contestații, rezultatele alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale și pentru membrii din România în Parlamentul European, din anul 2024, vor fi validate și publicate în Monitorul Oficial al României.

Citește și: Robert Negoiță, declarații de ultim moment despre alegerile locale și deciziile coaliției

Robert Negoiță
Robert Negoiță

PSD a decis candidații în 4 județe, unde vor merge alături de PNL

O primă surpriză în acest sens este intrarea în politică a lui Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Acesta va fi candidatul PSD la Primăria Constanța. Mai mult de atât, la Consiliul Județean Constanța va candidat Cătălin Grasa.

Cei de la PSD vor merge cu Lucian Pătrașcu candidat la Consiliul Județean Brașov, care va fi contracandidatul lui Adrian Veștea de la PNL.

Un alt candidat important este Valentin Ivancea, la Primăria Bacău, acolo unde USR deține funcția prin Lucian Stanciu Viziteu.

Pe de altă parte, PSD și-a desemnat candidatul și la Consiliul Județean Buzău, acolo unde va intra în luptă Lucian Romașcanu, actual purtător de cuvânt al PSD.

Pentru județele Mureș și Satu Mare, deciziile se vor lua după o discuție în coaliție cu cei de la PNL.

Candidații PSD și PNL la Primăria Capitalei și la sectoare

Din cele șapte funcții, inclusiv Primăria Capitalei, doi candidați sunt propuși de PNL, trei candidați sunt asumați de PSD, iar doi candidați sunt susținuți ca independenți.

Candidații PNL-PSD în București vor fi, conform surselor citate:

Primăria Generală: Cătălin Cîrstoiu (independent), managerul Spitalului Universitar

Sectorul 1: George Tuță (PNL), președintele interimar al filialei liberale de sector.

Sectorul 2: Rareș Hopincă (PSD), prefectul Capitalei

Sectorul 3: Robert Negoiță (independent), edilul în funcție

Sectorul 4: Daniel Băluță (PSD), edilul în funcție

Sectorul 5: Adrian Vigheciu (PSD), consilier general în Primăria Capitalei

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL), edilul în funcție.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei în România. Sunt vizate alegerile din vara 2024