- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Salariile profesorilor cresc cu aproape 60% până în august 2024 – Surse

06 Dec, 23:06 • Cornel Ghimeșan
Salariile profesorilor vor ajunge la aproape 60% până în august 2024, a decis PNL, potrivit unor surse ale Antena 3.
Salariile profesorilor cresc cu aproape 60% până în august 2024 - Surse

La sediul PNL a existat, marți seara, o discuție pe tema bugetului pentru 2024, la care au participat liderul partidului, Nicolae Ciucă, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, ministrul Educației Ligia Deca și grupul fiscal al partidului.

Salariile profesorilor cresc cu aproape 60% până în august 2024

După discuție, Nicolae Ciucă, alături de ministrul Educației și de Finanțe, au hotărât ca în 2024 să susțină majorarea salariilor profesorilor cu 20%.

Citește și Vești excelente pentru acești români. Se oferă zeci de mii de lei de la stat

Creșterea salariilor se adaugă la majorarea de 30%, promisă și îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă.

În acest fel, majorarea bugetului pentru Educație ar fi una record, arată calculele liberalilor. E vorba de o creștere istorică de 57%, bani care vor fi folosiți pentru investiții în creșrerea calității educației, salarizare, burse și masă sănătoasă pentru copiii care au nevoie. Și la Dezvoltare, bugetul stabilit de PNL cu Marcel Boloș are o majorare la fel de mare, de circa 60%. Fonduri importante vor primi și Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului în vederea modernizării țării.

Majorare salarială de 4,6 miliarde de lei pentru profesori

Întrebat zilele trecute de câți bani e nevoie pentru creșterea salariilor din Educație, ministrul Marcel Boloș e venit cu suma de 4,6 miliarde de lei.

„Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024. Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli. Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024.

Apoi, al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală. Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale”, a afirmat Marcel Boloş.

Citește și Românii NU mai fac față cheltuielilor. S-au făcut credite pentru facturi, lemne sau chiar pentru porcul de Crăciun

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult