- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Surpriză pe scena politică! Horia Constantinescu este candidatul PSD la Primăria Constanța

27 Mar, 15:47 • Fundeanu Madalina
PSD a decis candidații în 4 județe, unde vor merge alături de PNL. Avem parte de o veste neașteptată însă: Horia Constantinescu intră în politică, fiind candidatul PSD la Primăria Constanța.
Surpriză pe scena politică! Horia Constantinescu este candidatul PSD la Primăria Constanța

Veste neașteptată! Horia Constantinescu întră pe scena politică! Liderii Partidului Social Democrat s-au reunit în Consiliul Politic Național și au decis candidaturile în mai multe județe, inclusiv în cele unde vor candida pe liste comune cu cei de la PNL, conform informațiilor prezentate de știripesurse.ro.

Horia Constantinescu intră în politică. PSD a decis candidații în 4 județe, unde vor merge alături de PNL

O primă surpriză în acest sens este intrarea în politică a lui Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Acesta va fi candidatul PSD la Primăria Constanța. Mai mult de atât, la Consiliul Județean Constanța va candidat Cătălin Grasa.

Cei de la PSD vor merge cu Lucian Pătrașcu candidat la Consiliul Județean Brașov, care va fi contracandidatul lui Adrian Veștea de la PNL.

Un alt candidat important este Valentin Ivancea, la Primăria Bacău, acolo unde USR deține funcția prin Lucian Stanciu Viziteu.

Pe de altă parte, PSD și-a desemnat candidatul și la Consiliul Județean Buzău, acolo unde va intra în luptă Lucian Romașcanu, actual purtător de cuvânt al PSD.

Pentru județele Mureș și Satu Mare, deciziile se vor lua după o discuție în coaliție cu cei de la PNL.

Ai mai putea fi interesat și de: Caz șocant: firmele vopsesc carnea de pui pentru a o face să pară mai bună! ANPC: „Este un pericol pentru sănătatea noastră”

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu

Candidații PSD și PNL la Primăria Capitalei și la sectoare

Din cele șapte funcții, inclusiv Primăria Capitalei, doi candidați sunt propuși de PNL, trei candidați sunt asumați de PSD, iar doi candidați sunt susținuți ca independenți.

Candidații PNL-PSD în București vor fi, conform surselor citate:

Primăria Generală: Cătălin Cîrstoiu (independent), managerul Spitalului Universitar

Sectorul 1: George Tuță (PNL), președintele interimar al filialei liberale de sector.

Sectorul 2: Rareș Hopincă (PSD), prefectul Capitalei

Sectorul 3: Robert Negoiță (independent), edilul în funcție

Sectorul 4: Daniel Băluță (PSD), edilul în funcție

Sectorul 5: Adrian Vigheciu (PSD), consilier general în Primăria Capitalei

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL), edilul în funcție.

Vezi și alte știri despre: Amenzi de 2.000 de lei pentru șoferii care țin mașinile fără RCA sau cu asigurarea suspendată într-o parcare publică. Vicepreședintele ASF: „Dacă mașina ia foc și distruge alte mașini, cine crezi că va trebui să plătească?”